Nieuws Van Pizzahut tot Jumbo: de jacht op franchisenemers is geopend

Van Pizzahut tot Jumbo: de jacht op franchisenemers is geopend

Van Pizzahut tot Jumbo: de jacht op franchisenemers is geopend

De franchisesector verwacht in de komende periode sterk te groeien in Vlaanderen. Dit jaar is het op zoek naar ruim zeventig franchisenemers om nieuwe vestigingen te openen of om bestaande zaken over te nemen: goed voor ruim 1.500 extra jobs. Dat blijkt uit een rondvraag bij deelnemers aan de Franchising Belgium Day in Zwijnaarde. Die vindt plaats op donderdag 28 april en wordt georganiseerd door de Belgische Franchise Federatie (BFF).

De Franchising Belgium Day is het jaarlijkse event waar geïnteresseerde franchisenemers en franchiseformules met expansieplannen elkaar ontmoeten. Meer dan twintig ketens uit zowel de horeca, voedings- als de dienstensector tekenden al in. Jumbo, Leonidas, Carrefour Express, Pizzahut en O’Tacos: het zijn slechts enkelen in het lijstje.

De cijfers

Allemaal hebben ze een ding gemeen: ze willen snel uitbreiden in Vlaanderen en zijn daarvoor op zoek naar franchisenemers. Volgens de rondvraag is de sector op zoek naar in totaal 72 franchisenemers verspreid over verschillende provincies:

  • 15 vestigingen in Antwerpen.
  • 13 vestigingen in Oost-Vlaanderen.
  • 17 vestigingen in West-Vlaanderen.
  • 12 vestigingen in Vlaams-Brabant.
  • 15 vestigingen in Limburg

De kans dat deze vestigingen de interesse wekken van franchisenemers, is groter dan ooit.

Succesformule

“De voorbije coronaperiode heeft de interesse in franchiseconcepten sterk aangewakkerd”, zegt Carine Janssens, woordvoerder van de BFF. “Veel ondernemers werden voorzichtiger om hun eigen zaak te beginnen en kozen daarom voor een franchiseformule. Deze hebben hun succes al bewezen. Franchisenemers kunnen, zeker in een crisisperiode maar ook daarbuiten, snel terugvallen op expertise, marketingkanalen, logistieke ondersteuning en de steun van een breder netwerk. Dit alles speelt onze sector in de kaart.”

Takeaway

Ook fastfoodketen O’Tacos wil dit jaar flink uitbreiden. “Vandaag tellen we zeven restaurants in Vlaanderen en we willen er dit jaar nog een viertal openen”, vertelt woordvoerder Frederic Limpens. “We kijken daarbij vooral naar steden als Gent, Antwerpen, Sint-Niklaas, Kortrijk, Brugge en Oostende.”

De interesse van potentiële kandidaten is alvast groot en daar zit de voorbije coronaperiode voor iets tussen. “O’Tacos doorstond de coronacrisis goed”, gaat Limpens verder. “Bij de verplichte sluiting hebben we met succes ingezet op takeaway en thuislevering. Ook de groei van ons Belgische netwerk viel niet stil want we openden sinds de start van de coronacrisis een twintigtal restaurants in België. Dit succes bleef niet onopgemerkt bij potentiële franchisenemers die nu hun weg naar ons vinden.”

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.