VanRoey.be bouwde intranet uit voor Muntpunt

muntpuntMuntpunt is een bruisend open huis in het hartje van Brussel. Een bibliotheek, een informatiecentrum,  een ontmoetingsplek en een venster op het Nederlandstalige aanbod in Brussel. Het ICT-bedrijf VanRoey.be werkte een volledig nieuw intranet uit voor Muntpunt. De 80 medewerkers werken vandaag vlot samen en vinden de nodige informatie en documenten in een handomdraai terug. Met dank aan SharePoint, dat naadloos aansluit bij de Office-omgeving van Muntpunt.

HR-manager Kristien Verheyen leidde van haar kant het project voor Muntpunt: “Door de lancering van een vernieuwde MS Office-omgeving drong zich in 2014 een herconfiguratie op van onze intranetsite ‘M’. We stapten af van een op maat gemaakt intranet en kozen voor een volledig nieuwe editie van M. SharePoint bood een antwoord op al onze doelstellingen: het verbeteren van én de interne communicatie én de informatiestroom én het eenvoudig delen van documenten in teams of gekoppeld aan projecten.

Nog Kristien Verheyen: “We werden gecharmeerd door het gebruiksgemak van de voorgestelde oplossing. SharePoint is snel en eenvoudig in gebruik. Weg van het maatwerk, zonder toeters en bellen en met weinig onderhoud. De samenwerking met de strategische ICT-partner VanRoey.be versterkte onze beleving nog. Afspraken werden nagekomen, de communicatie voor en tijdens de installatie verliep vlot en er werden opleidingen en documentatie voorzien waardoor onze administrators en redacteurs de SharePointsite M nu zelf gemakkelijk kunnen onderhouden.”

De drie grote troeven van Sharepoint voor Muntpunt: een gestroomlijnde interne communicatie via een tool die altijd en overal raadpleegbaar is; de meest recente informatie over de organisatie continu ter beschikking, op één plaats. Zowel algemene informatie zoals werkmethodes, infrastructuur … als actuele informatie zoals nieuwsberichten; een efficiënte online tool voor documentbeheer: het delen van documenten via team- en projectsites.

VanRoey.be overtuigt zijn klanten door de razendsnelle technologische ontwikkelingen op de voet te volgen en te vertalen in een strategisch voordeel. "Uitmuntende service en kwaliteit kunnen we enkel bieden omdat onze mensen dit ook ervaren én uitstralen", zegt marketing-manager Tine Horsten.

VanRoey.be zoekt overigens continu nieuwe medewerkers. Het bedrijf wordt nu gerund vanuit de kantoren in Turnhout en Geel. Binnen afzienbare tijd komt er evenwel nog een derde vestiging.

Muntpunt is een open huis dat je zin geeft in Brussel. Je komt er meer te weten over wonen, werken, studeren, leven en beleven in Brussel. Het is ook een bibliotheek, informatiehuis en ontmoetingsplek. Je kan je er laten inspireren door boeken, verhalen en ontmoetingen op maat van de hoofdstad en het rijke Nederlandstalige culturele en vrijetijdsaanbod van Brusselse en Vlaamse organisaties ontdekken. Het Muntpunt is gevestigd op het Muntplein in het hartje van de stad en is een initiatief van de Vlaamse Gemeenschapscommissie en de Vlaamse overheid.

Foto: Het Muntpunt in Brussel: een venster op het Nederlandstalige leven in Brussel.