Nieuws Antwerpen Vanuit de coulissen: trein der traagheid

Vanuit de coulissen: trein der traagheid

Vanuit de coulissen: trein der traagheid

Je zou het haast bijna kunnen omschrijven als de ‘Processie van Echternach’. De uitspraak die we gebruiken voor een proces dat onnodig traag of inefficiënt kan verlopen: drie stappen voor-, twee achteruit. Zo lijkt het ook wel te gaan met de coronacijfers op dit moment. Maar er is ook de vaccinatiecampagne, die maar zeer moeilijk op volle toeren komt.

De coronacijfers gaan niet de goede kant op. Toen ze eerst volop daalden, kwamen er versoepelingen in het zicht. Laat ons eerlijk zijn: het was drummen in het rijtje met vragen om versoepelingen. Tot de cijfers plots keerden, het Overlegcomité zich een weekje extra gunde, en er koortsachtig wordt gezocht naar manieren om de vaccinatiecampagne te versnellen.

Laat ons hopen dat het Overlegcomité van 5 maart toch enig perspectief kan geven voor een heel aantal sectoren. Sommigen zien echt zwarte sneeuw, ondanks de verschillende steunmaatregelen. Dat zij op straat komen en vragen om perspectief, is begrijpelijk, maar misschien toch niet echt aan te raden in tijden van corona. Ondertussen komen ook de vakbonden met acties voor meer loon. Beetje bij beetje vindt de Belg dus het actie- en betogingswapen terug. Misschien toch nog even afwachten?

De hele situatie moet wel één ding duidelijk maken: om uit deze crisis te komen, hebben we iedereen nodig. Met z’n allen moeten we ons aan de regels houden om de risico’s zo klein mogelijk te houden.

Een mens zou er haast moedeloos van worden. Gelukkig is er ook goed nieuws: de lentezon laat zich reeds goed opmerken en dat voelen we toch allemaal. En ook de vloedgolf aan faillissementen blijft voorlopig achterwege. Laat ons dus ook de positieve dingen niet vergeten.

Reageer op dit bericht

Sector

  Gerelateerde berichten

  Sector
   Gemeente

   Meest gelezen in deze regio

   Veel gelezen in deze regio

   Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

   Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.