Nieuws Antwerpen Veiling van Makro-inboedel van start gegaan: eerst Waalse winkels aan de beurt

Veiling van Makro-inboedel van start gegaan: eerst Waalse winkels aan de beurt

Makro Deurne © Jan Van der Perre, Joris Herregods

Veiling van Makro-inboedel van start gegaan: eerst Waalse winkels aan de beurt

DEURNE, AARTSELAAR – Woensdag startte de uitverkoop van de inboedel van de Makro-winkels. De winkels in Charleroi, Luik en Deurne moeten voor eind deze maand helemaal leeg zijn. De veiling wordt verzorgd door veilinghuis Auctim-Moyersoen uit Aartselaar.

Op 30 december sloot Makro in Deurne voor de laatste keer zijn deuren voor de klanten. Buiten enkele goederen waar de laatste klanten niets mee konden doen, is de winkel helemaal leeg.

LEES OOK. Makro-winkels officieel failliet verklaard

Eerst Waalse winkels

Christophe Moyersoen, de CEO van het veilinghuis, heeft de opdracht gekregen om de inboedel van de zes failliete Makro-winkels in België te verkopen. “We willen dat alle Makro-winkels tegen eind februari helemaal leeg zijn, zodat er vanaf maart geen huur meer moet worden betaald aan de eigenaar van het gebouw (het Duitse bedrijf Metro AG, red.). Er is bijzonder veel interesse. Vanaf woensdag 1 februari starten we op onze website auctim.com met de verkoop van de inboedel van de Makro-winkel in Lodelinsart, een district van Charleroi. Een dag later start de verkoop van Makro in Luik, en later misschien ook die van Deurne.”

LEES OOK. Veiling van intrumenten van Keymusic is succes … maar start volgende week opnieuw

Het woord ‘misschien’ is daar belangrijk. Want er is een ondernemer die mogelijk interesse heeft om de hele inboedel van de winkel in Deurne over te nemen. Als dat niet zou lukken, wordt de inboedel van deze vestiging ook deze maand verkocht. Veel is daarvoor al in gereedheid gebracht. De winkelkarretjes staan bijvoorbeeld in rijtjes van vijftig bij elkaar, omdat ze per vijftig exemplaren zullen worden verkocht.

Makro Deurne
© Jan Van der Perre

Makro-karretjes

Vanaf woensdag kan je via auctim.com al op de Makro-karretjes bieden, maar dan komen ze van de winkel in Lodelinsart. De startprijs voor de vijftig winkelkarren is 75 euro. Voor een lot van honderd winkelkarren is de startprijs 250 euro. En voor 120 metalen displays moet je om te beginnen 30 euro neertellen. Voor een industriële broodbakoven is de startprijs 250 euro.

LEES OOK. Eerste uitverkoopweekend bij Makro lokt twee keer zoveel klanten als tijdens kerstperiode

Makro Deurne
© Jan Van der Perre

Felbegeerde items

“Er is een enorme interesse in de veiling van de inboedel van Makro”, zegt Christophe Moyersoen. “In de voorbije dagen hebben we voor onze webpagina van de Makro-veiling al 32.197 unieke bezoekers gehad. Dat is zeer veel, terwijl de verkoop dus eigenlijk pas woensdag begint. De bezoekers kwamen trouwens uit 59 landen. Ik denk dat 80% van de inboedel van Makro uiteindelijk in buitenlandse handen zal terechtkomen. Grote supermarkten in België gaan het niet kopen, omdat zij daar andere procedures voor volgen. Maar kleine zelfstandigen uit pakweg Polen zijn wel geïnteresseerd. Ze sturen dan enkele mensen met een camionette naar België om de rekken, paletten of karren op te halen. Ook verkopers van tweedehandsgoederen zijn heel geïnteresseerd in de uitverkoop van Makro.”

Met de opbrengst van de verkoop van de inboedel kunnen onder meer de schuldeisers van Makro worden betaald, en mogelijk ook de ontslagvergoedingen van het personeel.

Reageer op dit bericht

Reacties

Robert H. 2023-02-06 11:56:24

interesant

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.