Maxine Stove Maxine voor de boetiek in de Korte Gasthuisstraat 12. Foto: Margot De Clercq

Vier jonge dames slaan handen in elkaar voor een pop-up winkel in Wilde Zee

De pop-up winkel van vier jonge ondernemers blijft tot eind december in de Wilde Zee. In de Korte Gasthuisstraat 12 kan je naar hartenlust spelden, kledij en juwelen kopen.

Kleurrijke haarspelden, blinkende juwelen en feestelijke kledij: een ideale combo om cadeaus te sprokkelen en zelf fleurig de feestdagen in te gaan. Drie Belgische merken openen samen een tijdelijke winkel in de Korte Gasthuisstraat 12, in winkelzone de Wilde Zee.

“Deze zomer hadden we samen een pop-up winkel in Knokke. Dat was enorm goed meegevallen dus sloegen we de handen opnieuw in elkaar”, vertelt Maxine Stove (28). Zij heeft samen met haar zus Eline (26) het kledingmerk Gisèle the label en kledingwinkel in Kortrijk. De recentste lijn is volledig op Belgische grond geproduceerd.

De zussen leerden via via twee Gentse ondernemers kennen. June 21 juwelery van Océane Neslany (25) heeft een webshop en opende onlangs haar eerste winkel in Knokke. Zij vindt het zeer belangrijk dat iedereen iets vindt dat bij hen past en verkoopt unieke en trendy juwelen.

Ook haarspelden zijn weer helemaal terug van weggeweest, dus sloot Clips van Anna Tavernier (25) aan bij het concept. Zij verkoopt haar kleurrijke spelden online en in een Gentse boetiek. Haarspelden in alle kleuren en maten voor verschillende haarsoorten.

Maxine Stove in de pop-up winkel in Antwerpen. Foto: Margot De Clercq

Maxine is zeer tevreden met het harde werk dat ze op korte tijd voor elkaar kregen. “We hebben alles op een week tijd beslist en voorbereid. De laatste week van oktober kregen we te horen dat we in dit pand mochten beginnen en het eerste weekend van november zijn we opengegaan.”

De pop-up blijft open tot zaterdag 30 december. In december kan je ook op zondag gaan snuisteren.