The Body Shop op de Antwerpse Meir bleef zaterdag gesloten The Body Shop op de Antwerpse Meir bleef zaterdag gesloten. Foto: rr

Winkel op Meir gesloten, webshop onbereikbaar: ook in ons land problemen bij The Body Shop

Enkele dagen nadat The Body Shop in het Verenigd Koninkrijk de boeken heeft neergelegd, duiken ook in ons land duiken problemen op bij de cosmeticaketen. In Antwerpen blijft de winkel van The Body Shop op de Meir gesloten, en ook de webshop is onbereikbaar.

In het Verenigd Koninkrijk zijn meer dan 2.000 jobs bedreigd nadat The Body Shop begin deze week het faillissement had aangevraagd. Het consultancybureau FRP werd aangesteld om het faillissement en de herstructurering van de Britse activiteiten te regelen. Bedoeling is zo “dit iconische merk nieuw leven in te blazen”, luidde het dinsdag in een persbericht.

De procedure zou enkel de Britse activiteiten treffen, en niet de rest van het wereldwijde netwerk. Toch duiken er ook problemen op in ons land. Klanten stonden zaterdag op de Antwerpse Meir voor een gesloten deur, er hangt een papiertje met de melding dat The Body Shop “uitzonderlijk vandaag gesloten” is. Ook de Belgische webshop is momenteel niet bereikbaar. Op de website wordt gewag gemaakt van een “geplande onderbreking”.

De Belgische webshop is niet bereikbaar. Foto: www.thebodyshop.com

Eind vorig jaar verkocht het Braziliaanse Natura Cosmeticos het bedrijf aan het Duitse investeringsfonds Aurelius, voor 243 miljoen euro. De Brazilianen telden in 2017 nog 1 miljard neer. Zij kochten de keten destijds van de Franse cosmeticareus L’Oréal.

Niet op dieren getest

The Body Shop werd in 1976 opgericht in Engeland en is intussen in 89 landen actief. Oprichter Antia Roddick, een dierenrechtenactiviste, begon met een klein winkeltje in Brighton. De keten werd populair omdat ze cosmetica en andere producten verkocht die niet op dieren getest werden.