CMA Foto: CMA Herentals

Alle werknemers van CMA Herentals kunnen zich gratis laten testen op darmkanker

HERENTALS – Naar aanleiding van de internationale darmkankermaand geeft labo CMA uit Herentals alle werknemers de kans om zich gratis te laten testen. Per geteste medewerker doneert het labo bovendien een bedrag aan de vzw Stopdarmkanker.

De Belgische laboratoriumgroep medina – cma – lko-lmc – akl draagt de internationale darmkankermaand een warm hart toe. Daarom krijgen alle medewerkers, ongeacht hun leeftijd, de kans om zich tot eind maart gratis te laten testen op darmkanker binnen het health@work-beleid. Per medewerker die zich laat testen, doneert het labo een bedrag aan de vzw Stopdarmkanker. Bij de laboratoriumgroep werken ongeveer 1.000 mensen, waarvan 180 in de CMA-vestiging in Herentals.

“We voeren in onze labo’s analyses uit op deze stoelgangtesten en weten hoe belangrijk die zijn”, zegt Nicolas De Quinnemar, CEO van de laboratoriumgroep. “Dikkedarmkanker ontwikkelt zich langzaam. Het duurt gemiddeld tien jaar voordat een poliep een kwaadaardig gezwel wordt. Hierdoor kan dikkedarmkanker in veel gevallen vroegtijdig worden opgespoord, vaak zelfs nog voor er echt sprake is van kanker. Als dikkedarmkanker in een vroeg stadium wordt ontdekt, is vijf jaar na de diagnose 95 procent van de mensen nog in leven. Met die kennis vinden we dit een heel zinvol preventief onderzoek, ook voor onze medewerkers.”