Nieuws Kempen Anne-Livine: wereldwijd gesmaakt Kempens restauratiewerk

Anne-Livine: wereldwijd gesmaakt Kempens restauratiewerk

Anne-Livine: wereldwijd gesmaakt Kempens restauratiewerk

Foto: PSG Hasselt

Foto: PSG Hasselt

Anne-Livine is al 12 jaar een internationaal vermaard interieurarchitectenbureau gespecialiseerd in de restauratie en renovatie van privé-projecten in binnen- en buitenland. Zaakvoerster Ann Coen leerde de stiel van Axel Vervoort. Vanuit Grobbendonk restaureert en renoveert zij historische woningen, panden en kastelen over de hele wereld met bijzondere aandacht voor oude technieken en hedendaags comfort.

Anne-Livine werkt hierbij nauw samen met enkele specialisten. Vakmensen die niet alleen oude technieken zoals zavel- en leembezetting, kalkvloeren en -verven en glas-in-loodramen  perfect beheersen, maar ook specialisten in hedendaags comfort en technische snufjes.

Aan Ann Coen vragen op welk project ze het meeste trots is, is als vragen welk van je kinderen het leukst is… Uiteindelijk wil ze wel een project in Nederland nader toelichten. „In het Nederlandse Brabant hebben we een oude geklasseerde boerderij die te dicht bij de openbare weg stond, volledig gedemonteerd en 7m verder terug opgebouwd. Alle bestaande bouwmaterialen zoals stenen, dakpannen en het oude gebinte werden gerecupereerd. In de nieuwe bouw werden de allernieuwste technieken geïntegreerd op vlak van isolatie en werd de woning volledig uitgerust met domotica voor de sturing van het licht, de verwarming en de muziek.

„In de hele woning is gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals kalk, leem en linnen stoffen. Oude bakstenen en houten vloeren werden gerecupereerd. Al het schrijnwerk werd op maat ontworpen en gemaakt. Op het gelijkvloers werd alles verwezenlijkt in Franse eik, met uitzondering van de familyroom, waar we oude kaasplanken gebruikten voor de vloeren. Voor de verdieping gebruikten we populier, zowel voor de kasten als voor de houten vloeren. De binnenkant van de dressing is uitgevoerd in ceder. Elk detail werd apart ontworpen en uitgevoerd volgens tekening.  Ook de stenen bakken en tabletten van de keuken, bijkeuken, kitchinette en badkamers werden volledig op maat ontworpen en met de hand gemaakt en verouderd volgens een eigen procedé. Voor het schilderwerk werden de kleuren ter plaatse gemaakt met natuurlijke producten.”

De renovatie was meer dan geslaagd, getuige het feit dat de boerderij al terug is opgenomen in de lijst van de geklasseerde monumenten. Ook de restauratie van het ‘Wit Huys ter Miereyck‘ in Grobbendonk is een van haar paradepaardjes.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.