Nieuws Kempen Aspergefestival verhuist naar uw eetkamer

Aspergefestival verhuist naar uw eetkamer

Aspergefestival verhuist naar uw eetkamer

HERENTALS – Het aspergefestival dat Link21 jaarlijks organiseert bij producent De Pleynhoeve kan dit jaar niet plaats vinden. Maar Groep Van Eyck maakt van de coronanood een deugd. “We verhuizen het festival naar de huiskamer”, zegt Jan Van Eyck. “Iedereen kan, bij al onze vestigingen, een viergangenmenu rond het ‘witte goud’ bestellen en afhalen. En wie een grote bestelling doet, mag een dagmenu van Veresto schenken aan een zorgverlener.”

Het aspergefestival dat Link21 al enkele jaren organiseert bij de bekende Noorderwijkse Pleynhoeve van de familie Van Olmen, lokt jaarlijks duizend mensen. Dit jaar zit dat er niet in. Maar de Groep Van Eyck wil de aspergeliefhebbers niet in de steek laten. Het aspergefestival wordt niet afgelast, maar verhuist naar de huiskamers. “We brengen het festival gewoon bij de mensen thuis”, vertelt zaakvoerder Jan Van Eyck. “Voor de weekends van Hemelvaart en Pinksteren kan iedereen een feestmenu van vier gangen bij ons bestellen. In de buurt van onze vestiging in Malle en omgeving Mol leveren we aan huis. Op alle andere vestigingen kan de klant afhalen, conform de veiligheidsregels. De klant is welkom in Kasterlee (Den Eyck en Domein De Putten), Brecht (E10 hoeve), Herentals (Link21) en Noorderwijk (Golfclub Witbos en De Pleynhoeve).”

Plezier delen met zorg

Veresto, het bedrijf uit de groep dat catering verzorgt in onder meer ziekenhuizen, bleef tijdens de crisisweken volop actief. De bewondering voor de professionals in de zorg is groot. “Daarom maken we van ons aspergefestival ook een hulde aan het zorgpersoneel”, stelt Van Eyck. “Wie voor 100 euro bestelt, mag ons de gegevens bezorgen van iemand die in de zorg werkt. Die krijgt dan van ons een gratis suggestiegerecht van Veresto. Culinair plezier delen met de zorg, het lijkt ons een mooi idee.”

Vonken

Groep Van Eyck is, net zoals de hele horeca, zwaar getroffen door de coronacrisis. Alleen Veresto bleef helemaal actief. Andere afdelingen werken met afhaalgerechten. “Wij zijn als groep na onze reorganisatie al wat crisis gewoon”, weet Jan Van Eyck. “Zowel toen als nu leerde ik dat wij fantastische medewerkers hebben. Zij willen niets liever dan mensen laten genieten. Alle koks van onze vestigingen werken daarom samen aan ons aspergefestival. Ze delen zelfs hun geheimste recepten. Dat gaat culinaire vonken geven.”

Afwerken naar smaak

Het viergangenmenu wordt volledig vers klaargemaakt en zo verpakt dat het na afhaling nog even houdbaar is. Klanten hoeven de vier gerechten thuis alleen nog op te warmen en volgens instructies af te werken naar smaak.

De praktische informatie is te vinden via deze link.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Kempen

COLUMN: Alles tech!

Elke vrijdag geeft redacteur Dorien haar zinnige, onzinnige of eigenzinnige kijk op de voorbije week. Wat deze week begon met… Lees meer

Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.