Nieuws Kempen Auro-3D uit Mol maakt doorstart na faillissement

Auro-3D uit Mol maakt doorstart na faillissement

Auro-3D uit Mol maakt doorstart na faillissement

MOL – Auro-3D komt in handen van Saffelberg Investments. Het bedrijf verwerft alle activa en wil de door Wilfried Van Baelen ontwikkelde technologie verder ontwikkelen en commercialiseren.

Wilfried en Guy Van Baelen, bekend van de geluidsstudio’s Galaxy, ontwikkelden in 2005 het Auro-3D-concept, een innovatief audiosysteem. In 2010 werd Auro Technologies opgericht om de wereld te veroveren met een driedimensionele geluidsweergave die identiek is aan de werkelijkheid.

Crisis

De coronacrisis gooide roet in het eten en vertraagde de groei van het bedrijf. “De labo’s waar de audiobedrijven de Auro-3D-technologie in hun apparatuur integreren, bleven de afgelopen twee jaar gesloten”, verklaarde Wilfried Van Baelen. “Ook het huidige tekort aan elektronicamateriaal, waardoor veel technologiebedrijven met productievertragingen kampen, speelde een rol.”

NewAuro BV

Het dochterbedrijf van de Galaxy Studio’s moest de boeken neerleggen, maar kent nu een doorstart. NewAuro BV behoudt het ontwikkelteam van specialisten op het gebied van geluidssoftware en zorgt voor de verdere ondersteuning van de bestaande klanten.

Technologische voorsprong

Het nieuwe team wordt geleid door Rudy Van Duppen, ceo, en Bert van Daele die cto is. De raad van bestuur bestaat uit Luc Osselaer, directeur van Saffelberg, en Wiebo Vaartjes, voormalig executive vice president en ceo van Philips Lifestyle Entertainment. “De technologische voorsprong van Auro 3D, het zeer gespecialiseerde personeel, het sterke intellectuele eigendom en het uitstekende trackrecord bij toonaangevende audiomerken was voor ons de beslissende factor om een cruciale investering te doen”, zegt Luc Osselaer.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.