Autogigant Van Mossel versterkt zijn positie in Kempen en daarbuiten

TURNHOUT/SCHRIEK/WAALWIJK – De Nederlandse Van Mossel Automotive Groep heeft de autobedrijven van familie Van Kelst overgenomen. Van Mossel is bezig om een grote speler in België te worden. Eerder nam het ook al Mercedes dealership CAC in Turnhout over. 

Voor de nieuwe overname heeft Van Mossel overeenkomst bereikt met de familie Van Kelst. Die heeft vestigingen in Schriek, Aarschot en Leuven en een KIA vestiging in Aarschot. Christophe Van Kelst zal de dagelijkse leiding krijgen over de Belgische Van Mossel Peugeot – Citroën vestigingen. Van Mossel neemt alle medewerkers van Van Kelst over.

De transactie is voorgelegd aan de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) en is gepland om voor eind december te worden afgerond.

Eerder nam Van Mossel zowel de Antwerps/Vlaams-Brabantse dealergroep GMAN als de Limburgse Groep Bruyninx  over en ook Mercedes CAC Turnhout. “We waren al in België actief, zowel met Peugeot, Citroën, DS als KIA, met de dealergroep Van Mossel Bruyninx”, zegt Eric Berkhof, Algemeen Directeur Van Mossel Automotive Groep. “Het toevoegen van meerdere locaties van deze merken is een belangrijke strategische aanvulling bij de huidige leasemaatschappijen en onze huidige dealergroepen.”

De Van Mossel Automotive Groep is in 70 jaar tijd uitgegroeid tot een topspeler binnen de Nederlandse autosector. Het bedrijf heeft ruim 150 vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland en is dealer van de merken Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens, Audi, SEAT, ŠKODA, Peugeot, Citroën, DS, Hyundai, Kia, Jaguar, Land Rover, Ford, Opel, Mercedes-Benz, smart, Fiat, Fiat Professional, Abarth, Alfa Romeo, Jeep, Renault, Dacia, Nissan, Infiniti, Mitsubishi en MG. Daarnaast biedt de groep ook verscheidene andere diensten aan, zoals verzekeringen, financieringen, lease en schadeherstel. Er werken 3200 mensen bij Van Mossel. De omzet komt uit op ongeveer 2,5 miljard euro.