Baeck en Jansen Balen

Balens industrieterrein vindt projectontwikkelaar

Jeni Real Estate heeft de bedrijfsterreinen van het voormalige Baeck & Jansen nv in Balen verworven. Het beslaat een oppervlakte van 8 hectaren. Begin 2019 verklaarde de rechtbank van koophandel in Turnhout het metaal- en constructiebedrijf failliet.

 

Baeck en Jansen in Balen ging in februari 2019 failliet, zoals ook toen te lezen was in dit artikel op Made in Kempen. De curatoren werd gevraagd om een nieuwe bestemming voor de site te vinden."We zijn dan ook fier dat we finaal in de biedprocedure eigenaar zijn geworden van dit bijna 8 ha grote bedrijfsterrein", klinkt het bij Jeni Real Estate. "Het terrein ligt in kmo-zone en is gelegen nabij het kanaal. Dat geeft de mogelijkheid om er watergebonden activiteiten te ontwikkelen."

De plannen voor de herontwikkeling van de site liggen momenteel op tafel. Jeni Real Estate heeft de intentie dit bedrijventerrein op korte termijn duurzaam te herontwikkelen en nieuwe Kempische lokale werkgelegenheid in Balen te creëren.

Jeni Real Estate wil op een duurzame manier bedrijfs- en residentieel vastgoed ontwikkelen en herontwikkelen. Het bedrijf heeft haar hoofdzetel aan de Everdongenlaan in Turnhout. Jeni Real Estate heeft vorig jaar nog de voormalige Philips-site in Turnhout verworven, en heeft vergevorderde plannen voor de ontwikkeling van dit terrein.