Nieuws Kempen Bedrijventerrein Tielen van start

Bedrijventerrein Tielen van start

Bedrijventerrein Tielen van start

2014_09_15_bedrijventerrein_Kasterlee_Tielen_13Op vraag van lokale ondernemers realiseert het gemeentebestuur in samenwerking met de Intercommunale Ontwikkelingsmaatschappij van de Kempen (IOK) op de Gierlebaan in Tielen een nieuwe ambachtelijke zone met een totale oppervlakte van bijna 8 ha.

Vorige maand ging een aannemer van start met de werken voor de aanleg van dit nieuwe, lokale bedrijventerrein. Afhankelijk van de weersomstandigheden is het einde van de werken voorzien in het voorjaar 2015.

De netto beschikbare oppervlakte is 7 ha. De verkoopprijs van de gronden wordt momenteel geraamd op 70 euro/m². De beschikbare perceelgrootte is maximum 0,5 ha. Onder deze maximale perceeloppervlakte zijn diverse perceelsgrootten mogelijk afhankelijk van de behoeften van de kandidaat-kopers.  De verwachting is dat er 25-30 percelen kunnen gerealiseerd worden. Maar dit hangt sterk af van de interesse voor kleine percelen of net voor grote percelen.

Een aantal voorschriften zijn vastgelegd in een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP). Zo mogen er geen milieubelastende activiteiten plaatsvinden, een woning van max. 200 m² kan in het bedrijfsgebouw toegelaten worden.

Uiteraard wordt bij de verkoop van de percelen voorrang gegeven aan lokale bedrijven.

De stedenbouwkundige en administratieve voorwaarden zijn beschikbaar via www.iok.be (onder bedrijventerreinen). Ondernemers die meer informatie willen of zich kandidaat willen stellen voor een perceel kunnen contact opnemen met Gui Proost 0476 63 27 06 of gui.proost@iok.be

Omgeving
Tussen het bedrijventerrein en de omliggende woningen wordt een brede, groene buffer aangelegd. De toegang tot het bedrijventerrein is voorzien via de Gierlebaan, waar een voorsorteerstrook wordt aangelegd. Fietsers zullen via twee bijkomende doorgangen (langs de Hofdreef en de Prijstraat) op het terrein kunnen.

Bedrijventerreinmanagement als kwaliteitsstandaard
Net zoals op andere bedrijvenzones zal door IOK op de bedrijvenzone Gierlebaan bedrijventerreinmanagement uitgevoerd worden. Dit om de kwaliteit van het bedrijventerrein in samenwerking met de bedrijven en de gemeente te bewaren en te verhogen waar nodig.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer