Nieuws Kempen Bio-Essentials en AB Inbev helpen de zorgsector aan handgel

Bio-Essentials en AB Inbev helpen de zorgsector aan handgel

foto: Anna Shvets

Bio-Essentials en AB Inbev helpen de zorgsector aan handgel

TURNHOUT/LEUVEN – Bio-Essentials uit Turnhout, dat cosmeticaproducten ontwikkelt en produceert, is een samenwerking aangegaan met bierbrouwer AB Inbev om desinfecterende handgel te maken. Daaraan is nu een grote nood in de zorgsector. Bio-Essentials zal de ontsmettende gel maken met de alcohol van AB Inbev, die een restproduct is bij het brouwen van alcoholvrij bier.

De Leuvense bierbrouwer AB InBev produceert deze dagen 50.000 liter gebruiksklaar ontsmettingsmiddel, waarbij het de restalcohol gebruikt uit alcoholvrije bieren zoals Jupiler 0.0%. Bio-Essentials uit Turnhout gaat daarmee aan de slag om die alcohol om te zetten in een desinfecterende gel en deze te verpakken in kleine en grote flessen. ABInbev zorgt dan weer voor de gratis verdeling binnen de medische sector, familiehulp en de ziekenhuizen.

“Het eerste contact was er pas vorige week”, vertelt Tim Koppen van Bio-Essentials. “En hoewel onze productieplanning deze weken eigenlijk al vol was, zijn we er onmiddellijk mee aan de slag gegaan.  In nog geen week tijd hebben we het recept, de verpakking en al het papierwerk in orde kunnen brengen dankzij een fantastische samenwerking met AB Inbev.”  Bio-Essentials produceert nu ook ‘s avonds en in het weekend om alle producten zo snel mogelijk ter beschikking te krijgen.

De samenwerking tussen Bio-Essentials en AB Inbev is in eerste instantie goed voor 26.000 flesjes handgel. Van die 26.000 flesjes schenkt de biergigant er 12.000 aan de Belgische zorgsector. Zo’n 7.000 stuks gaan integraal naar vzw Familiehulp, de grootste dienst voor gezinszorg in Vlaanderen. Daarnaast schenkt AB InBev ook 5.000 flesjes handgel aan de Belgische ziekenhuizen. Het resterende deel van de handgels wordt gebruikt voor de eigen medewerkers in de brouwerijen, om ze optimaal te blijven beschermen.

Reageer op dit bericht

Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Kempen

COLUMN: Alles tech!

Elke vrijdag geeft redacteur Dorien haar zinnige, onzinnige of eigenzinnige kijk op de voorbije week. Wat deze week begon met… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.