Nieuws Kempen Bubbelen en overnachten met uitzicht in Lichtaart

Bubbelen en overnachten met uitzicht in Lichtaart

Bubbelen en overnachten met uitzicht in Lichtaart

Ark van Noë in Lichtaart onderging de afgelopen jaren een metamorfose en breidt zijn aanbod nu uit met een glamping. Op het idyllisch plekje naast de Kleine Nete zijn er 6 ingerichte tenten geplaatst, en ze willen dit jaar nog uitbreiden naar 11. Hiervoor werd een voormalige schapenweide met vijver omgetoverd tot een verborgen parel onder de bomen. Met sfeervolle verlichting, natuurlijke paadjes en een apart te boeken spa, wil uitbater vzw De Wimpe vakantiegangers onderdompelen in Kempische rust.

“De zonsondergang is hier werkelijk prachtig. Daarom kozen we ervoor om de hottub hier te zetten”, zegt mede-vennoot Nick Meylemans van vzw De Wimpe, dat al 6 jaar  Ark van Noë uitbaat. In de houtgestookte hottub kijk je uit over de velden. “Gasten moeten zelf het hout in de kachel steken. Het draagt allemaal bij tot de buitenbeleving.” De sauna – ook houtgestookt – zal eerstdaags in Lichtaart geleverd worden. Gasten kunnen de spa apart reserveren voor een tijdsslot van 2,5 uur.

Jeugdvrienden

Het moet gezegd: het is een plaatje. De plek straalt een mystieke rust uit, en dat is net waar de uitbaters op mikken. “In de coronatijd zijn mensen uit stedelijke gebieden de natuur meer gaan appreciëren.” Naast en boven de vijver van het glampingterrein zweven houten vlonders waarop de tenten staan, en waar er ruimte is voor een terras. De tenten dragen de naam van een dier en kregen een sfeervolle inrichting. Koukleumen kunnen ’s nachts de verwarming aanzetten. “Voor de catering hadden we normaal een buffet voorzien , maar zolang de maatregelen het vragen zal er een mand met ontbijt aan de tentdeur geplaatst worden. Er is ook een open schuur met tafels, waar gasten bij slecht weer kunnen eten.”

De glamping brengt deze dagen weer leven in de brouwerij bij Ark van Noë. Het terras, de speeltuin en de kinderboerderij zijn al maandenlang leeg door de horecasluiting. Vzw De Wimpe kreeg in 2014 de concessie van Ark van Noë van gemeente Kasterlee. Drie Kempische jeugdvrienden en intussen vennoten van Ark van Noë bv – Nick Smets, Nick Meylemans en Wout Janssen – geven de Ark van Noë terug een ziel. Sindsdien hebben zij al 500.000 euro geïnvesteerd in de infrastructuur van de Ark. “Nick Smets is hier voltijds aan het werk. Hij had vroeger café Titanic in Herenthout en stond samen mij vaak achter de toog van Staminee De Wimpe. Wout – een chef-kok van opleiding – en ik zijn nog actief in andere bedrijven”, legt Nick Meylemans uit.

Nieuw potentieel

Het team zag veel potentieel in het domein, en werkt nu stap voor stap alles uit. Het cafeetje van de Ark wordt momenteel omgebouwd naar een brasserie, met een groot terras dat in de wintermaanden als veranda kan gebruikt worden. Enkele jaren geleden is de keuken helemaal uitgebreid en vernieuwd. “Het verhuur van de feesttent die we hadden voor trouwfeesten gaan we wel afbouwen. We leggen nu het accent meer op overnachten en dat kan je natuurlijk niet verzoenen met een tent voor trouwfeesten. Een babyborrel of bedrijfsevent kan natuurlijk nog wel.”

Corona bracht door de annulaties heel wat moeilijke aspecten met zich mee, maar er was ook ruimte voor reflectie. “We hadden nu wel extra maanden de tijd om na te denken over ons project. En omdat mensen nu vakantie in eigen land moeten vieren, brengt dit nieuw potentieel. Gelukkig wilden de banken mee nadenken over onze uitdagingen. Als groeiende onderneming kan je met de cijfers van vorig jaar weinig aanvangen, en de prognoses zijn helemaal anders uitgedraaid. Zo moet je terug naar de basis van je onderneming kijken, zelf creatief zijn en er je schouders onder zetten.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Beerse
Beerse

DCA Technics breidt uit

DCA uit Beerse breidt haar afdeling DCA Technics uit met een subafdeling elektriciteitswerken. Hiermee ontwikkelt het bouwbedrijf deze gespecialiseerde afdeling… Lees meer

Mol
Mol

Cosy in de Corbiestraat

Vanaf begin mei tot en met eind oktober tovert het Molse gemeentebestuur de verkeersvrije Corbiestraat om tot Cosy Corbie. In… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.