Nieuws Kempen Cartamundi is Belgisch-Amerikaanse Onderneming van het jaar

Cartamundi is Belgisch-Amerikaanse Onderneming van het jaar

Cartamundi is Belgisch-Amerikaanse Onderneming van het jaar

Cartamundi HQ Turnhout building entranceBelCham, de Belgisch-Amerikaanse Kamer van Koophandel, reikt jaarlijks prijzen uit aan bedrijven en personen die actief zijn op de Amerikaanse markt en de band tussen België en de VS versterken. Dit jaar gaat de onderscheiding van Onderneming van het jaar naar de Turnhoutse speelkaartenproducent Cartamundi. Sinds begin deze maand is de overname door Cartamundi van twee fabrieken van de Amerikaanse speelgoedfabrikant Hasbro volledig rond. De kamer van koophandel looft Cartamundi voor het succesvolle parcours dat het bedrijf aflegde sinds zijn start in de VS in 1994.

Cartamundi noteerde vorig jaar een omzet van 199 miljoen euro en heeft wereldwijd in tien landen 1.600 werknemers in dienst. Met de twee productiebedrijven van Hasbro in de Verenigde Staten en Ierland erbij gaat die omzet omhoog met zo’n 150 miljoen dollar en komen er nog eens 500 werknemers bij, met daar bovenop nog heel wat tijdelijke werknemers.

“Wanneer we in 1994 in de VS begonnen, konden we alleen maar dromen van een moment als dit”, zegt CEO Chris Van Doorslaer in een reactie.

Vorige laureaten van de Belgisch-Amerikaanse Onderneming van het jaar waren Acquia (2014), Fagron (2013), Brussels Airlines (2012) en Le Pain Quotidien (2011). De trofee werd uitgereikt tijdens de jaarlijkse gala-avond van BelCham in New York. De organisatie vertegenwoordigt zo’n vierhonderd bedrijven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer