Nieuws Kempen Cartamundi neemt twee vestigingen van Hasbro over

Cartamundi neemt twee vestigingen van Hasbro over

Cartamundi neemt twee vestigingen van Hasbro over

cartamundi hasbroSpeelkaartenfabrikant Cartamundi uit Turnhout wil twee vestigingen overnemen van spellenproducent Hasbro. Het gaat om de productielocaties in East Longmeadow (Massachussetts) en Waterford (Ierland).

Cartamundi is wereldwijd leider in de productie en verkoop van speelkaarten en kaarten voor spellen. Het Turnhoutse bedrijf bevestigt dat ze de werkgelegenheid garandeert voor de medewerkers in de twee fabrieken. De voorgestelde transactie omvat alle gebouwen, grond en technische uitrusting op beide sites. De East Longmeadow-fabriek bestaat uit ongeveer 105.000m² en verschaft werkgelegenheid aan meer dan 350 voltijdse medewerkers. De Waterford-fabriek bestaat uit ongeveer 22.500m² en stelt meer dan 160 mensen te werk.

Wereldwijd marktleider
De overname is in lijn met Cartamundi’s doel om wereldwijd marktleider te worden in de productie van speelkaarten, kaarten voor spellen én bordspellen. Bovendien versterkt dit de missie van de onderneming: ‘Sharing The Magic Of Playing Together’. “We zijn erg blij met de ondertekening van deze intentieverklaring voor de overname van de Hasbro state-of-the-art fabrieken. We beschouwen dit als een mijlpaal in de geschiedenis van ons bedrijf”, zegt Chris Van Doorslaer, Chief Executive Officer van Cartamundi. “Door deze overname zullen we nu ook wereldmarktleider worden in de productie van bordspellen. Onze uitgebreide mogelijkheden in de productie van bordspellen versterkt onze missie om spellen en spelervaringen te creëren die families en vrienden van elke generatie verbinden. We verwelkomen Hasbro‘s zeer toegewijde en ervaren arbeidskrachten in ons team en kijken er naar uit om Hasbro spellen te vervaardigen in East Longmeadow en Waterford en om daarnaast ook volume toe te voegen van zowel onze huidige klanten alsook nieuwe klanten wereldwijd.”

Er wordt verwacht dat de transactie, die onderworpen is aan de ondertekening van de definitieve overeenkomsten en het voldoen aan bepaalde opschortende voorwaarden, zal gesloten worden in het derde kwartaal van 2015. De specifieke voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Arendonk, Brasschaat
Arendonk

Nieuw woonerf in hartje Arendonk

Op de site van een voormalig schoolterrein in het centrum van Arendonk gaat Ultrium Development, met hoofdzetel in Brasschaat, aan… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer