Voka Kempen Mechelen Claudia De Moor Foto: Voka Mechelen Kempen

Claudia De Moor eerste vrouwelijke voorzitter van Voka Mechelen-Kempen

Voka Mechelen-Kempen heeft een nieuwe voorzitter. Ronny Van Broekhoven geeft zijn mandaat na 1.000 dagen door aan Claudia De Moor, zaakvoerder van V-Sure in Lier. De Moor is zo de eerste vrouwelijke voorzitter van de Voka-Kamer.

‘Position switch’ bij Voka Mechelen-Kempen. Na meer dan 1.000 dagen als voorzitter, geeft Ronny Van Broekhoven zijn functie door aan Claudia De Moor. “Mijn mandaat van 3 jaar zit erop. Dat kon nog een keer verlengd worden, maar mijn bedrijf AGC roept. Mijn verantwoordelijkheden binnen het bedrijf zijn fors gegroeid. Ik wil een job of functie voor de volle 100 procent doen en die combinatie zou moeilijk worden. Daarom heb ik gedelegeerd bestuurder Tom Laveren een tijd geleden op de hoogte gebracht van mijn keuze. Die tijd is gebruikt om een sterke opvolger te zoeken. Met een topresultaat. Want met Claudia haalt Voka een échte ambassadeur in huis. Ze ademt Voka.”

Strafste Ondernemer

Claudia De Moor is – samen met haar broer Marc – zaakvoerder van V-Sure, de nieuwe naam van het vroegere Vosschemie. De Moor is momenteel ook voorzitter van ‘Voka Lokaal Neteland’ en één van de trekkers van Lier4Business. Vorig jaar riepen ondernemers haar uit tot ‘Strafste Ondernemer in de Regio Mechelen’, een verkiezing van ‘Made In’.

Lees ook: Claudia De Moor is Strafste Onderneemster van Mechelen: “In alles wat ik onderneem, probeer ik een positieve vibe te creëren”

“De ondernemers hebben mij toen omschreven als een échte ondernemer, die een klankbord kan zijn, met een menselijke aanpak en aanstekelijk enthousiasme. Ik kan mij goed vinden in die beschrijvingen”, zegt De Moor. “Ik heb ervaren dat Voka mij op verschillende momenten in mijn carrière een push heeft gegeven. Ik wil dat doorgeven. Zoveel mogelijk ondernemers moeten die duw in de rug ervaren. Daar wil ik aan meehelpen. Wie mij kent weet dat ik al jaren één van de grootste Voka-ambassadeurs ben. Ik doe daar vanaf nu nog een schep bovenop.”

Lees ook: De Klare Kijk van Marc en Claudia De Moor, de apothekers van de chemie

“Met het hele team bij Voka Mechelen-Kempen willen we Ronny bedanken voor de voorbije jaren. Toen Ronny in 2021 de fakkel overnam, waren ‘sneltest’, ‘quarantaine’ en ‘knaldrang’ nog modewoorden. Om van de coronacrisis meteen in de energiecrisis te belanden. Het was een woelige periode, maar we hebben samen wel voor duizenden ondernemers het verschil kunnen maken”, zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka Mechelen-Kempen. “Met Claudia aan boord willen we dat opnieuw doen. In een periode met meer zekerheid en stabiliteit. Daar moeten we voor gaan. En onze regio verder uitbouwen tot de sterkste groeier van Vlaanderen. Zoals we dat de voorbije 10 jaar hebben gedaan.”