Nieuws Kempen Cummins investeert tientallen miljoenen in dochteronderneming Hydrogenics in Oevel

Cummins investeert tientallen miljoenen in dochteronderneming Hydrogenics in Oevel

Cummins investeert tientallen miljoenen in dochteronderneming Hydrogenics in Oevel

WESTERLO – De Amerikaanse multinational Cummins breidt de vestiging in Oevel (Westerlo) sterk uit. Daardoor kan het er grotere waterstofinstallaties bouwen. De investering levert 150 nieuwe jobs op.

Piet Berens, algemeen directeur Elekrolyzers voor de niet-Amerikaanse continenten, bevestigt het nieuws aan De Tijd. Cummins, een producent van motoren, generatoren en energiesystemen, nam in 2019 heet Kempense Hydrogenics over. Cummins heeft in ons land ook vestigingen in Mechelen en in Rumst.

In Oevel maakt Cummins elektrolyse-installaties om water om te zetten in zuurstof en waterstof. Daarvoor gebruikt het de PELM-elektrolysetechniek, een redelijk nieuwe technologie die met compactere installaties beter resultaten behaalt.

De productievloer in Oevel is meer dan verdubbeld. Daardoor kunnen er ook grotere installaties worden gebouwd. Deze worden op dit ogenblik nog ingevoerd vanuit Canada. Volgens Berens kan nu ook in Oevel meer worden ingezet op onderzoek en ontwikkeling van grotere en efficiëntere installaties.

De vraag naar grotere installaties stijgt. Via Vlaio ontvangt Cummins financiële steun van Europa, dat in vijftien lidstaten diverse waterstofprojecten subsidieert. Het aantal werknemers in Oevel steeg sinds de overname al van 75 naar 220 en daar zouden er volgens Berens nog minstens 150 bij komen.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.