Nieuws Kempen Drukkerij doneert 1 euro per order aan Nepal

Drukkerij doneert 1 euro per order aan Nepal

Drukkerij doneert 1 euro per order aan Nepal

nepalDrukkerij ZwartOpWit uit Herentals stort voor elke online bestelling die binnenkomt tussen 1 en 20 juni 1 euro aan een vzw die een ingestorte school in Nepal weer wil opbouwen. “Hoe groot het order is, doet er niet toe”, zegt Elise Wouters van de marketingafdeling.

De school in Panglang, aan de grens met Tibet, is een uitloper van een motorreis die oud-scouts van de 8ste Kempen uit Herentals in 2004 vanuit de Nepalese hoofdstad Kathmandu naar het basiskamp van de Mount Everest hielden. Onder hen journalist en globetrotter Marc Helsen. Op hun terugweg passeerden ze het dorpje Panglang, waar ze getroffen werden door de extreme armoede. Ze besloten de plaatselijke school uit te bouwen en te zorgen voor schoolboeken en uniformen. Van de school blijft na de aardbeving niets meer over.

Heropbouw
Begin oktober reizen de vrienden terug af om de situatie met eigen ogen te bekijken en de hulp af te stemmen op de noden. Intussen zamelen ze geld in. “De mensen namen contact met ons op met de vraag om hen te steunen en zo hebben we deze actie uitgewerkt”, vertelt Elise Wouters van ZwartOpWit, de commerciële naam van Drukkerij Bulckens in Herentals. “1 euro per online order, ongeacht het bedrag, is de gift die wij zullen doen. Over hoeveel dat uiteindelijk zal worden, durf ik niet voorspellen. Alleszins hanteren we geen maximum bedrag.” Op 20 en 21 juni houden de bezielers van het project ook nog een benefiet.

Eerder dit jaar kwam drukkerij ZwartOpWit al in het nieuws met de financiering van waterputten in Cambodja. In 2013 won het bedrijf de Prijs Ondernemen van Voka-Kempen. Er werkt een 70-tal mensen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer