Publi3_VolvoVanhoudt_Verstraeten_Wim-Verstraeten

Elektrische bedrijfswagens in 2026? Volvo Van Houdt blikt vooruit

Vier jaar geleden startte Wim Verstraeten als Operationeel Directeur bij Volvo Van Houdt. Vanuit die functie speelt hij een sleutelrol bij de creatie van happy employees en happy customers. En hoe kan het ook anders dat bedrijfswagens daar een centrale rol in spelen. Met meer dan 25 jaar ervaring in de automotive sector geeft Wim zijn managementstijl prijs en deelt hij zijn visie over elektrische bedrijfswagens. “Meer en meer bedrijven trekken de duurzame kaart”, merkt hij op.

Verstraeten is al 27 jaar een vaste waarde in de automotive sector. Bij Volvo Van Houdt bouwt hij de commerciële activiteiten uit en vormt een tussenschakel tussen de medewerkers en de aandeelhouders.

“Volvo Van Houdt telt meer dan 40 talenten verspreid over de vestigingen in Geel, Herentals en Turnhout. Mijn doelstelling is om ieder van hen minstens één keer per week kort te hebben gezien op de werkvloer”, vertelt Verstraeten. “Ik zet erg in op informele gesprekken. Daar leer je veel meer uit dan bij de formele evaluatiemomenten. Dichtbij het team staan, is volgens mij essentieel om een hoge tevredenheid te bekomen. En dat straalt ook af op klanten.”

(Elektrische) bedrijfswagens als incentive

Talent behouden en aantrekken staat vandaag in ieder bedrijf bovenaan de agenda. Zo zet Volvo Van Houdt actief in op opleidingstrajecten in scholen, waarmee het succesvol technisch performante profielen weet te strikken. “Daarnaast promoten we lokale tewerkstelling. We trekken actief talent uit onze regio aan.”

Volvo Van Houdt ziet het aantal bedrijfswagens allesbehalve afnemen: zowel voor zelfstandigen en  werkgevers blijft het een belangrijk element om hun mobiliteit te garanderen en hun personeelsbeleid mee te optimaliseren. Ook de interesse in elektrische bedrijfswagens stijgt zienderogen. “Volvo is pionier in de elektrificatie van wagenparken, waardoor we heel wat kennis in huis hebben om bedrijven daarin te begeleiden en te adviseren.”

De volledig elektrische XC40 en C40 zijn alvast erg in trek. Eind dit jaar komt de Zweedse constructeur nog met een nieuw high-end model, ideaal voor managers en kaderleden. Ook de komende jaren komt Volvo jaarlijks met een nieuw elektrisch model om vanaf 2030 alleen elektrische wagens aan te bieden.

“De fiscale voordelen vandaag en de nakende nieuwe wetgeving om tegen 2026 enkel nog te investeren in elektrische bedrijfswagens stimuleren de populariteit, maar we merken dat bedrijven oprecht de duurzame kaart trekken. Dat is een opportuniteit voor onze maatschappij waar wij graag mee onze schouders onder zetten”, besluit Verstraeten.

Volvo Van Houdt is al meer dan 75 jaar dé Volvo-verdeler in de Kempen, met concessies in Geel, Herentals en Turnhout.