Nieuws Kempen Emrol verkoopt divisie Trineuron aan Zwitserse Leclanché

Emrol verkoopt divisie Trineuron aan Zwitserse Leclanché

Emrol verkoopt divisie Trineuron aan Zwitserse Leclanché

emrolEmrol uit Malle draagt zijn divisie Trineuron over aan het Zwitserse Leclanché SA in ruil voor een aandelenparticipatie in Leclanché.

Sinds de opstart in 1981 hechtte Emrol steeds veel waarde aan onderzoek en ontwikkeling van sectorspecifieke oplossingen in batterijtechnologie. Door een sterke groei, onder andere door de vele evoluties op het vlak van elektrische voertuigen en lithium-ion technologie, kreeg de R&D-afdeling in 2013 een eigen naam: Trineuron.

Sindsdien heeft Trineuron zich gepositioneerd als een competente speler op de markt van lithium-ion opslag voor diverse applicaties. Dit succes bleef niet onopgemerkt. Om deze activiteit versneld te laten groeien, besloot Emrol in zee te gaan met een marktleider als Leclanché. Dankzij de overname kan Trineuron een volgende en belangrijke stap zetten in zijn ontwikkeling.

Perfecte partner
Zaakvoerder Stefan Louis wordt Chief Strategy Officer van Leclanché SA en laat de dagelijkse leiding van Emrol nu volledig over aan Pieter Jacobs. Emrol blijft de ontwikkelingen op het vlak van lithium-ion volgen. “Leclanché is een perfecte partner op dit vlak en door onze nauwe samenwerking kunnen we onze klanten assisteren in hun zoektocht naar geschikte lithium-ion oplossingen voor elke toepassing”, zegt het bedrijf in een mededeling.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer