Nieuws Kempen Extra-bier vanuit abdij van Westmalle

Extra-bier vanuit abdij van Westmalle

Extra-bier vanuit abdij van Westmalle

De abdij van Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart in Westmalle biedt voortaan ook Westmalle Extra. Tot nu toe bleef de verkoop aan drankenhandels en horeca beperkt tot twee bieren: de Dubbel en de Tripel. Vanaf nu wordt er een derde bier aan het assortiment toegevoegd. De goudblonde Extra met een alcoholpercentage van 4,8% vol. Dit bier werd aanvankelijk enkel door de monniken en hun gasten gedronken bij de maaltijd, maar is nu ook op ruimere schaal verkrijgbaar.

Westmalle Extra is één van de oudste bieren van de abdij. De traditie gaat terug tot in 1836. Tot nog toe was dit bier zeer beperkt verkrijgbaar aan de abdijpoort of in Café Trappisten tegenover de abdij. Omdat de voorbije jaren de vraag naar bieren met een lager alcoholgehalte stijgt, biedt de abdij van Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart in Westmalle vanaf nu dus ook hun Westmalle Extra te koop aan.

Broeder Benedikt: “Daarom hebben wij beslist om de Westmalle Extra vanaf nu ook te koop aan te bieden via drankenhandels. Via die weg zal het bier ook zijn weg vinden naar cafés en restaurants. Op die manier wil onze Abdij de drankenhandelaren en de horeca-uitbaters die zwaar werden getroffen door de economische gevolgen van Covid19-pandemie, iets speciaals aanbieden wanneer ze hun deuren opnieuw kunnen openen.”

Volgens Philippe Van Assche, algemeen directeur van de brouwerij, zal er geen overproductie aan Westmalle Extra komen. “Jaarlijks produceren wij zo’n 130.000 hectoliter trappistenbier. Westmalle Extra werd gewoonlijk slechts twee keer per jaar gebrouwen. Vorig jaar was dat goed voor 440 hectoliter. De productie van onze Extra zal altijd zeer beperkt blijven om de productie van de Dubbel en Tripel niet in het gedrang te brengen”, aldus Van Assche.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer