Nieuws Kempen Gemeente Mol boos om stopzetten Fietspunt

Gemeente Mol boos om stopzetten Fietspunt

Gemeente Mol boos om stopzetten Fietspunt

fietspuntHet gemeentebestuur van Mol zegt bij monde van schepen van Mobiliteit Paul Vanhoof het ten zeerste te betreuren dat de NMBS de financiering stopzet van het plaatselijk Fietspunt. “Als medefinancier van dit Fietspunt worden wij door de bekendmaking van de NMBS in de media voor een voldongen feit geplaatst. Wij gaan de komende weken met vzw Fietsenatelier en andere getroffen gemeentes overleggen. We zullen bespreken welke acties nog mogelijk zijn om deze beslissing terug te draaien”, zegt de schepen.

Het gemeentebestuur benadrukt het belang van het Fietspunt voor onze stationsomgeving. Dankzij het Fietspunt komen steeds meer pendelaars met de fiets naar het station, wat de parkeerdruk in de buurt vermindert en de verkeersveiligheid verhoogt. Zo staan de medewerkers van het Fietspunt in voor de netheid van de fietsenstallingen, voeren ze controles uit op ‘weesfietsen’, labelen ze fietsen tegen diefstal, voeren ze fietsherstellingen uit, organiseren ze mee het systeem van de Blue Bikes, enz.

Verkeerde signaal
“Omdat het gemeentebestuur de werking van het Fietspunt enorm belangrijk vindt, ondersteunen we dit initiatief jaarlijks met 16.000 euro toelage”, aldus Vanhoof. “Het Fietspunt in onze stationsomgeving wordt uitgebaat door vzw Fietsenatelier Mol. Het spreekt voor zich dat deze beslissing ook een enorme impact heeft op dit maatwerkbedrijf. Door het stopzetten van dit initiatief in bepaalde stations, geeft de NMBS het verkeerde signaal. Het comfort van fietsers in de stationsomgeving moet juist omhoog, niet omlaag.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer