Nieuws Kempen Grobbendonkse drankenhandel biedt voortaan ook bekers aan voor events

Grobbendonkse drankenhandel biedt voortaan ook bekers aan voor events

Grobbendonkse drankenhandel biedt voortaan ook bekers aan voor events

GROBBENDONK – Bierhandelaar Willems & Zoon uit Grobbendonk lanceert een initiatief om organisatoren van evenementen te helpen. Omdat wegwerpbekers voortaan verboden zijn, heeft Willems 10.000 herbruikbare bekers aangekocht en voorzien van het logo van de zaak. Wie drank bestelt bij Willems, kan ook de bekers huren voor een prikje.

Sinds begin dit jaar morgen organisatoren van bals, fuiven, festivals en dergelijke meer geen wegwerpbekers meer gebruiken. Maar daar heeft de drankenhandel uit Grobbendonk wat op gevonden. Zaakvoerders Johan Willems, Gitte Vantvelt en Ruben Willems kochten 10.000 herbruikbare bekers, 5.000 voor bier en 5.000 voor frisdranken. Die worden nu ter beschikking gesteld aan de klanten.

De werkwijze is eenvoudig. Organisatoren van evenementen die hun drank bij Willems bestellen, mogen van de bekers gebruik maken. “We vragen hiervoor 10 cent per beker”, legt Johan Willems uit in Gazet van Antwerpen.. “We verwachten dat de bekers gespoeld terugkeren. Maar nadien gaan ze bij ons nog eens allemaal door een gloednieuwe industriële afwasstraat. Dat is nodig om de bekers zeker goed te reinigen en te drogen zodat dat de volgende gebruiker ze in perfect hygiënische omstandigheden kan ontvangen.”

“Plastic is wat dat betreft net iets moeilijker om mee te werken dan glas. Vandaar de vergoeding, die nog altijd een stuk lager ligt bij heel wat verhuurbedrijven.” Willems is een van de eerste, maar wellicht niet de laatste bierhandelaar die zijn klanten de service aanbiedt. “Het wassen van de bekers is voor ons extra werk, maar we willen de mensen waarmee we al jaren samenwerken niet zomaar in de kou laten staan.”

Waarborg

De verstrengde regelgeving over wegwerpplastic dwingt de organisatoren van evenementen om hun manier van werken aan te passen. “Ieder beslist dat voor zich, maar we raden onze klanten toch aan om een waarborgsysteem te voorzien als ze de bekers gebruiken”, zegtt Ruben Willems. “Bekers die niet terugkeren, moeten we uiteraard wel aanrekenen.”

3 per bezoeker

Met een voorraad van 10.000 bekers kan Willems organisatoren helpen met evenementen tot zo’n 3.500 bezoekers. “We rekenen dat je gemiddeld zo’n drie bekers nodig hebt per aanwezige. Eén beker in de hand, één onderweg naar of al in de afwas en een derde die netjes klaar staat om weer gevuld te worden.”

Dranken aanbieden in glas blijft natuurlijk ook een milieuvriendelijk alternatief. Maar dat wordt om veiligheidsredenen niet overal toegestaan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.