Nieuws Kempen Groen voor renovatie, rood voor nieuwbouwhotel

Groen voor renovatie, rood voor nieuwbouwhotel

Groen voor renovatie, rood voor nieuwbouwhotel

Het Molse gemeentebestuur geeft onder specifieke voorwaarden groen licht voor de renovatie van Café Boulevard in de Corbiestraat. Er mag een restaurant komen als nieuwe toekomstige bestemming. Het nieuwbouwhotel dat in de ontwerpplannen voorzien was in de aanpalende tuin, krijgt geen vergunning. Het college van burgemeester en schepenen vindt een bijkomend kwaliteitsvol hotel in het centrum een goed idee, maar wil op essentiële punten een bijsturing van de plannen zien. Wanneer de projectontwikkelaar NedBel toch nog een nieuwbouwhotel wil realiseren, is er een nieuwe vergunningsaanvraag nodig.

 

Tijdens het openbaar onderzoek dit voorjaar liepen in totaal 85 bezwaarschriften binnen, waarvan 80 met een identieke inhoud. Het project bestaat uit twee grote delen. De ontwerpplannen omvatten in eerste instantie de renovatie, omvorming en uitbreiding van het leegstaande Café Boulevard tot een restaurant en lounge. Het bestaande gebouw wordt daarbij integraal behouden, maar de huidige kleine achterbouw wordt vervangen door een grotere en nieuwe constructie.

Daarnaast zit in het project een losstaande nieuwbouw vervat. Deze L-vormige nieuwbouw in de vroegere tuinzone  zou voorzien worden als hotel met 25 kamers en 12 studio’s. Op het gelijkvloers voorzagen de plannen een bar en een ontbijtruimte. Het ingediende project telde in totaal 23 parkeerplaatsen, waarvan 21 ondergronds. Volgens het Molse stadsbestuur zou het ingediende ontwerp de privacy van de omwonende te weinig beschermen. Ook de mix van hotel en studio’s lag voor het stadsbestuur moeilijk.

Na deze beslissing is het aan de eigenaar NedBel om over de vervolgstappen te beslissen. De eigenaar kan binnen een bepaalde termijn tegen de beslissing van het college van burgemeester en schepenen in beroep gaan bij de deputatie van de provincie Antwerpen. Daarnaast kan de eigenaar de projectplannen aanpassen op basis van de beslissing van het gemeentebestuur en een nieuwe dossieraanvraag indienen. In dat geval volgt een nieuw openbaar onderzoek en een nieuwe studie van de aangepaste plannen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer