Bedrijvenpark De Omleiding Foto: if

Groot bedrijvenpark van 2,7 hectare moet over twee jaar klaar zijn

Langs de Omleiding in Herent komt er over twee jaar een gloednieuw en omvangrijk bedrijvenpark. Met een oppervlakte van 2,7 hectare is er zo plaats voor 21 grote bedrijfsunits.

De gemeente Herent was al langer vragende partij van zo’n bedrijvenpark. Kempens projectontwikkelaar Jeni Real Estate trekt er in eerste fase twee bedrijfsverzamelgebouwen op, goed voor 21 bedrijfsunits met variërende oppervlaktes en functies. Bedrijvenpark De Omleiding komt er op een groot perceel tussen de Omleiding en de Tildonksesteenweg.

Opslag, productie, showroom of ondersteunende opleidingsruimten; er zijn veel mogelijkheden op het bedrijvenpark”, klinkt het bij de projectontwikkelaar. “We bieden bedrijfsunits van 215 tot 288 vierkante meter, ontworpen om aan alle zakelijke behoeften te voldoen. Langs de zuidelijke perceelgrens creëren we ook een brede groenbuffer met een evenwichtige blauw-groene inrichting. De eerste ondernemers hebben al toegezegd om zich te vestigen op het bedrijvenpark. Acht van de veertien bedrijfsunits van blok E zijn zo ingepalmd.”

Het plan is om begin volgend jaar te starten met de funderingswerken, zodat de ondernemers in 2025 hun intrek nemen in de bedrijfsunits.

LEES OOK. Turnhouts Jeni Real Estate ontwikkelt bedrijvenpark in Essen