Nieuws Kempen ‘Handmade in Belgium’-label voor Kaderke in Heist-op-den-Berg

‘Handmade in Belgium’-label voor Kaderke in Heist-op-den-Berg

‘Handmade in Belgium’-label voor Kaderke in Heist-op-den-Berg

HEIST-OP-DEN-BERG – Kaderke, specialist in inlijstingen, heeft van UNIZO -als enige in Heist-op-den-Berg- het HIB label gekregen. HIB staat voor Handmade in Belgium. Met het HIB-label wil UNIZO de makers van authentieke en ambachtelijke Belgische kwaliteitsproducten in de kijker zetten.

Kaderke behoort nu ook tot de bijna 600 Belgische bedrijven die houder zijn van het HIB label. Om dat te verkrijgen, moet je voldoen aan een reeks voorwaarden om te garanderen dat jouw producten voor het grootste gedeelte handgemaakt zijn. Er mag zeker geen sprake zijn van massaproductie. Dat zit bij Kaderke wel goed. de zaak van Guy Van Kerkhoven en Sofie Roose is gespecialiseerd in conserverende inlijstingen op maat.

“Klanten komen naar ons met datgene wat ze willen laten inlijsten en dan bekijken wij samen wat de beste en de mooiste oplossing is”, vertelt Sofie Roose van Kaderke. “Het kan gebeuren dat wij dan een volledig nieuwe lijst maken, vertrekkend van een houten balk. We werken volgens museumnormen om de werken optimaal te beschermen. Dat betekent onder andere dat wij werken met zuurvrije materialen en de kunstwerken niet in de kader kleven.”

In 2001 ontving Kaderke ook al het internationale label ‘Commended Framer’ van the Fine Art Trade Guild, een overkoepelende vakorganisatie. Daar komt nu het HIB-label nog bij.

“We wisten het zelf niet, dus het was een aangename verrassing”, reageert Sofie Roose. “Ook dit label is weer een opsteker voor ons werk. Mogelijk leren zo weer nieuwe mensen onze zaak kennen. We hebben eerder al ondervonden dat door die titel van ‘commended Framer’ mensen van vele tientallen kilometers ver speciaal naar onze zaak komen.”

Op de website van Kaderke is in een korte film te zien hoe het maken van lijsten bij de Heistse onderneming in zijn werk gaat: www.kaderke.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Kempen

COLUMN: Alles tech!

Elke vrijdag geeft redacteur Dorien haar zinnige, onzinnige of eigenzinnige kijk op de voorbije week. Wat deze week begon met… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.