Nieuws Kempen “Help, ik ben een virus.”

“Help, ik ben een virus.”

“Help, ik ben een virus.”

SCHRIEK/ELEWIJT – Ingrid Van der Haegen van ontwerpstudio Grid in Schriek, bij Heist-op-den-Berg, heeft de illustraties gemaakt voor “Help, ik ben een virus!”. Mijn naam is Corona.’ Dat is een nieuw kinderboekje van Pascale De Snijder, businesscoach bij Brand Story en zaakvoerster van branding communication agency BOX32.

Dit kinderboekje, dat je gratis kan downloaden, is speciaal geschreven om voor te lezen aan kinderen van 4 tot 8 jaar. Het vertelt een toegankelijk en krachtig verhaal met prachtige tekeningen van Ingrid Van der Haegen van Studio Grid. “In dit boekje leggen we aan de hand van tekst en tekeningen uit welke 5 stappen de kinderen kunnen nemen om het virus zo snel mogelijk weg te krijgen”, legt Pascale de Snijder uit. “Ik heb het samen met Ingrid Van der Haegen in een sneltempo gemaakt.”

Hoe praat je met je met je kind(eren) over het coronavirus? Hoe leg je dit als volwassene uit in kindertaal? Hoe breng je je kind(eren) niet van streek en hoever kan je gaan in het verhaal? In het boekje vind je een aantal tips zoals: leg de feiten uit op niveau van je kind, hou rekening met de leeftijd van je kind. Je praat anders met een 5-jarige dan met een tiener. Leg het zo goed mogelijk uit en vertel de zaken zo realistisch mogelijk bij naam en hoe het er vandaag voorstaat. Enzovoort.

Het is al het derde boek van Pascale De Snijder. Telkens gaat het over moeilijke thema’s. “Ik schrijf dit soort boeken om ouders te helpen. Sommigen zijgen liever tegen hun kinderen in plaats van te praten over dergelijke zaken. We stellen het via een download gratis ter beschikking van iedereen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.