Nieuws Kempen Herentalse ondernemers steunen BKO-BLO Oosterlo

Herentalse ondernemers steunen BKO-BLO Oosterlo

Herentalse ondernemers steunen BKO-BLO Oosterlo

HERENTALS – Ondernemers Michael Peeters (Garage Peeters), Eddy Hendrickx (H-Estate), Jimmy Maes (Maes Industries), Johan Heylen (Heylen Vastgoed), Dirk Hendrickx (fietsen Hendrickx), samen met de ronde tafel en 41 club, steunen het project van BKO-BLO Oosterlo ‘Alles op wieltjes’ en schenken voor 3.000 euro aan fietsjes, steps, driewielers, …

“BKO-BLO Oosterlo is een buitengewoon onderwijs type 2 voor kinderen met een verstandelijke beperking voor kleuters en lagere schoolkinderen”, licht Katrien Albrechts toe, directeur BKO-BLO Oosterlo. “Samen met enkele collega’s van de school hebben we een werkgroep opgericht om een project op te starten waar we op zoek zouden gaan naar sponsors. We hebben eerst de noden van onze school in kaart gebracht en kwamen uit op een tekort aan fietsjes, steps, buggy’s,… kortweg ‘alles op wieltjes’, vandaar ook de naam van dit project. Deze keer wilden we ook de aanpak veranderen, normaal schrijven we social clubs, bedrijven of organisaties aan met een voorstel van het project. Deze keer hebben we onze ICT-coördinator Stefan Verraedt op pad gestuurd met zijn camera om samen met de kinderen een video te maken.”

“De kinderen stonden natuurlijk te popelen om mee te werken aan dit filmpje”, vertelt Stefan Verraedt, ICT-Coördinator en leerkracht:. “Ze hebben zich  zorgvuldig voorgesteld, de werking van de school laten zien en natuurlijk op een grappige manier getoond dat we een tekort hadden aan fietsjes, steps, go-carts, buggy’s,… Na een voorstelling van het project aan ‘de ronde tafel Herentals’ ging de bal aan het rollen. Michael Peeters nam het voortouw en al snel sprongen verscheidene ondernemers mee op de kar. Het eindresultaat mag er zijn: 3.000 euro aan fietsjes, steps en driewielers voor de school.”

“Tijdens de lockdown van Covid-19 was er op onze school maar een klein aantal leerlingen aanwezig. Deze donkere periode sluiten we nu, na de zomervakantie, af en we zijn blij dat we dit schooljaar kunnen opstarten in het ‘nieuwe normaal. De kinderen zullen verheugd zijn om te vernemen dat er nieuwe fietsjes, steps en driewielers zijn om op het domein rond te scheuren. We willen dan ook iedereen bedanken die dit mee mogelijk gemaakt heeft”, besluit Katrien Albrecht.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.