Red,Roses,On,Black,Granite,Tombstone,Outdoors,,Space,For,Text. Foto: Shutterstock

IN MEMORIAM. Van deze Kempense ondernemers namen we afscheid in 2023

Het jaar 2023 is bijna afgelopen en traditiegetrouw blikken we dan nog even achteruit. Tijdens de afgelopen twaalf maanden moesten we helaas afscheid nemen van enkele Kempense ondernemers.

Peter Lenie – Bakker (+10 januari 2023)

Bakker Peter Lenie uit Herenthout overleed plots op 56-jarige leeftijd. De Kempenaar had al een paar weken gezondheidsproblemen, maar toch kwam zijn overlijden zeer onverwacht. Peter Lenie stond sinds 2016 aan het roer van bakkerij Eykens, nadat hij er eerder vijftien jaar in dienst geweest was van Guy Eykens. Sinds eind 2022 was Peter Lenie de laatste warme bakker van Herenthout en zijn overlijden kwam dan ook hard aan in de gemeente.

Lees ook: Bakker Peter Lenie (56) plots overleden

Gari Van Herck – Zaakvoerder Bouwmaterialen Van Herck (+23 februari 2023)

Gari Van Herck (53)  overleed onverwacht op vakantie op Gran Canaria. De Herenthoutse ondernemer was zaakvoerder van Bouwmaterialen Van Herck. De bouwmarkt met twee filialen in Herenthout werd opgericht door zijn ouders en iedereen herkent zeker het logo van de zaak. Tientallen paars-gele vrachtwagens vervoeren immers bouwmaterialen door het hele land.

Lees ook: Zaakvoerder van bekend Kempens bouwbedrijf Van Herck overleden

Wim Joos – Drukker (+29 april 2023)

Wim Joos (89) was een pionier in de drukkerijwereld. In 1960 nam hij de leiding van de drukkerij van zijn vader Jos Joos over. Wim Joos verlegde de focus van het bedrijf naar het drukken van administratieve formulieren in hoge oplage. In de jaren 80 overtuigde hij het ministerie van Financiën om gepersonaliseerde belastingbrieven in Turnhout te laten drukken. Group Joos drukt deze ook vandaag nog. Ook de Lotto-formulieren werden vanaf dag één bij Group Joos gedrukt.

Lees ook: Drukker Wim Joos (89) overleden: “Hopelijk wordt hij niet alleen herinnerd als vader van de belastingbrief”

Jean-Paul Kerssemeekers – Campinguitbater (+10 november 2023)

Jean-Paul Kerssemeekers (62) was een fervent kampeerder toen hij een dertigtal jaar geleden met zijn vrouw Domein De Schuur overnam en zo zijn droom van een eigen camping waarmaakte. Het van oorsprong Nederlandse gezin bouwde de plek van een bestaande camping voor louter jaarplaatsen uit tot een bruisend vakantiepark met tientallen toeristische plaatsen, safaritenten en een bij passerende fietsers populaire taverne.

Lees ook: Uitbater camping De Schuur is overleden