Uitbater camping De Schuur is overleden Jean-Paul Kerssemeekers (62) zette camping Domein De Schuur mee op de kaart van het Kempense toerisme. — © RR

Uitbater camping De Schuur is overleden

In het Algemeen Ziekenhuis Herentals is vorige vrijdag Jean-Paul Kerssemeekers op 62-jarige leeftijd overleden. Samen met zijn gezin gaf hij camping Domein De Schuur in Noorderwijk (Herentals) meer uitstraling.

Jean-Paul Kerssemeekers was een fervent kampeerder toen hij een dertigtal jaar geleden met zijn vrouw Domein De Schuur overnam en zo zijn droom van een eigen camping waarmaakte. Het van oorsprong Nederlandse gezin bouwde de plek van een bestaande camping voor louter jaarplaatsen uit tot een bruisend vakantiepark met tientallen toeristische plaatsen, safaritenten en een bij passerende fietsers populaire taverne.

Hij werd niet alleen een van de voortrekkers van Kempen Campings, de vereniging van vijftien Kempense campinguitbaters, maar ook een graag gezien figuur in het dorp. Jean-Paul voerde al een tijdje strijd tegen een ernstige ziekte, die hij afgelopen vrijdag op zijn 62ste verjaardag in het ziekenhuis verloor. De afscheidsplechtigheid vindt op zaterdag 25 november om 13.30u plaats in het crematorium Pontes in Wilrijk, waarna er op Domein De Schuur in Noorderwijk een drink gepland staat om herinneringen aan de overledene op te halen.