Nieuws Kempen Investering in vlakzeef bij DC Recycling

Investering in vlakzeef bij DC Recycling

Foto: website DC Recycling

Investering in vlakzeef bij DC Recycling

DC Recycling in Grobbendonk nam deze week een nieuwe vlakzeef in gebruik. De machine van 32 ton stelt het bedrijf in staat om nog grotere volumes grond te verwerken en afval te scheiden. Het bedrijf is een zelfstandige dochteronderneming van DCA.

DC Recycling ontstond uit de overname van firma Grondrecyclage De Kempen NV door DCA in 2018, en wordt geleid door Bart Geeraerts. Sindsdien kon DCA via zijn dochterbedrijf de afgegraven grond uit bouwwerken en wegenwerken zelf verwerken.

Zwaargewicht

DC Recycling investeerde in een nieuwe vlakzeef van 32 ton. Hierdoor kan het bedrijf  grond uit bouw- en wegenwerken direct verwerken op de site in Grobbendonk. Voorheen installeerde DC Recycling een zeeftoren op werven, die ter plaatse voor de triage van grond zorgde. De nieuwe vlakzeef verhoogt de efficiënte, dankzij de grote doorvoercapaciteit van grond en ongecompliceerde constructie, in vergelijking met de installatie van een zeeftoren.

Breekwerf en betoncentrale

DC Recycling geeft materialen en grondstoffen een nieuwe bestemming. Het bedrijf recycleert enerzijds asfalt- en steenpuin, grachtenspecie en slib. Anderzijds verkoopt het steenslag en gerecycleerde, secundaire grondstoffen. Op de terreinen aan het Albertkanaal beschikt het over een erkende breekwerf en C-TOP opslagplaats. Er staat ook een nieuwe mengcentrale voor beton, die in samenwerking met moederbedrijf DCA tot stand kwam. DC Recycling is strategisch gelegen aan de Industrieweg in Grobbendonk, grenzend aan de  E313 en het Albertkanaal.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.