Nieuws Kempen IOK en OVAM helpen eigenaars met asbestonderzoek

IOK en OVAM helpen eigenaars met asbestonderzoek

IOK en OVAM helpen eigenaars met asbestonderzoek

De Kempische intercommunale IOK en Ovam lanceerden in 2020 het project om asbestonderzoek uit te voeren in woningen. Intussen zijn ze onder andere in Mol bij 11 gezinnen over de vloer geweest.

 

IOK en OVAM voorzien subsidies voor een asbestonderzoek en het verwijderen van niet-hechtgebonden asbest bij vloerbedekking en leidingisolatie. Wie een vermoeden heeft dat er asbest in zijn woning aanwezig is, kan een beroep doen op de intercommunale. In het kader van het asbestproject stuurt het een deskundige ter plaatse om na te gaan om er niet-hechtgebonden asbest aanwezig is. IOK en OVAM nemen de kosten van dit onderzoek op zich. De huiseigenaar betaalt een kleine vergoeding van 25 euro voor het rapport.

Niet-hechtgebonden asbest in vloerbedekking en leidingisolatie mag enkel door een erkende asbestverwijderaar verwijderd worden. Ook voor het verwijderen van asbesthoudend isolatiemateriaal en vloerbedekking zijn er subsidies mogelijk. Sinds de start van het project eind 2020 werd al bij elf Molse gezinnen een asbestonderzoek uitgevoerd.

Het project loopt in de 29 gemeenten van het werkingsgebied van IOK. Deelnemers kunnen via IOK beroep doen op een erkende asbestverwijderaar om aan een heel voordelig tarief leidingisolatie of vloerbedekking met asbest te laten verwijderen. IOK en OVAM betalen immers de helft van de kostprijs, rekening houdend met een maximumsubsidie.

 

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.