Nieuws Kempen Jarig Ecofusion zet stevig in op energieopslag

Jarig Ecofusion zet stevig in op energieopslag

Jarig Ecofusion zet stevig in op energieopslag

10 jaar geleden begon Hans den Ouden met het leggen van zonnepanelen. Vandaag is zijn bedrijf Ecofusion in Dessel gespecialiseerd in zonnepanelen, laadpalen en batterijtechnieken, waarop het sterker wil inzetten.

“Vandaag hebben we een ploeg van 15 mensen die zorgen voor 2 tot 4 installaties per dag”, vertelt zaakvoerder Hans den Ouden. “We doen alles van 4 tot 3.000 zonnepanelen. Onlangs waren we nog aan de slag bij Dessel Sport en bij Horeca Van Zon in Beerse. Het voordeel van ons systeem is dat de panelen parallel geschakeld zijn. Als er eentje kapot gaat, blijft de rest gewoon werken.”

Verhuisd
Een jaar geleden verhuisde Ecofusion naar een nieuwe locatie langs de Turnhoutsebaan in Dessel, achter Fruitmarkt Cools. “We waren te groot geworden voor ons vorige gebouw en ondertussen zitten we eigenlijk alweer te klein. Herbruikbare energie is opnieuw in opmars. De energieprijzen blijven hoog en de prijzen voor de zonnepanelen zijn gezakt.”

Ondertussen zet Ecofusion stevig in op energieopslag. “Er komen elk jaar meer zonnepanelen bij. Maar de energie is niet altijd nodig wanneer de zon schijnt. Wat niet gebruikt wordt, moet opgeslagen worden en daarvoor is efficiëntere batterijtechniek nodig. Wij werken met 2 types, lichte en snelle batterijen voor auto’s en zwaardere voor thuisgebruik.”

Ecofusion viert de 10de verjaardag op zondag 31 maart met een opendeurdag.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.