Katreine Dierckx Second mood

Katreine Dierckx van Second mood finalist van ‘Strafste onderneemster van de Kempen’

De zoektocht naar Dé strafste onderneemster van de Kempen nadert zijn ontknoping. Aan de hand van een persoonlijk portret stellen Made in Kempen en Gazet van Antwerpen deze week de vijf genomineerden voor. Vandaag: Katreine Dierckx van Second mood.

Katreine (38), mama van Jaake (8) en Lilou (5), komt helemaal tot rust door samen met haar man in de tuin te werken terwijl de kinderen buiten spelen of door uitgebreid te koken voor familie en vrienden. Die gastvrijheid is ook belangrijk op professioneel vlak.

“Ik heb een achtergrond in onderzoeks- en beleidswerk in de gezondheidssector, maar architectuur, interieur, vormgeving en hospitality zijn van kleinsaf mijn grootste inspiratiebron”, verklapt Katreine Dierckx. “Ik hou van plaatsen waar een spontane dynamiek ontstaat tussen mensen en hecht veel waarde aan oprechte gesprekken. Van persoonlijke en vrolijke hospitality word ik intens gelukkig.”

“Daarom noem ik Second mood ‘your inspiring space’ in het hartje van Turnhout. Mijn gasten noemen het een wow-locatie, maar Second mood is meer dan een mooie ruimte. In Second mood creëer ik een elegant en huiselijk kader voor betekenisvolle business meetings, persoonlijke ontmoeting en creatief werk.”

Maatwerk

Katreine Dierckx zet met de glimlach de deuren van Second mood open voor zowat iedere aangelegenheid. “One space does it all! Second mood is de locatie met een interieur dat een meerwaarde biedt aan iedere sessie. Alles is bespreekbaar, want maatwerk is de standaard in Second mood.”

Die persoonlijke touch is niet toevallig de grootste drijfveer van Katreine Dierckx. “Ik ben zaakvoerder van Second mood en heb (nog) geen medewerkers. Als je dus een Second mood sessie boekt, ontvang ik je altijd hoogstpersoonlijk. Ik startte mijn onderneming vanuit de vaststelling, noem het gerust frustratie , dat er nog maar weinig tijd en ruimte is voor focus of een frisse blik. Met Second mood ambieer ik een plek te creëren waar mensen tijd nemen en de juiste vibe voelen om tot dialoog te komen. Een intiem kader waar vergaderingen transformeren in echte gesprekken die verder gaan dan de agenda. Of, in geval van creatief werk, een frisse locatie waar ideeën en samenwerking nieuwe hoogten bereiken.”

Pittige uitdaging

Katreine Dierckx is opgetogen met haar nominatie. “Ik stel vast dat ik door veel lieve mensen gesteund wordt. Een eigen zaak uit de grond stampen is een pittige uitdaging, maar ik surf op de golf van positieve reacties over Second mood. Ik ken de andere genomineerden niet persoonlijk, maar als ik hun ondernemingen bekijk, zijn het allemaal straffe en ambitieuze vrouwen. Ik wens hen alvast veel succes: bij de verkiezing, maar zeker ook met hun onderneming.”

Lees ook: Kim Bogaerts van Schoonmaak Kempen finalist van ‘Strafste onderneemster van de Kempen’

Om de strafste onderneemster van de Kempen te worden, heeft Katreine Dierckx uiteraard veel stemmen nodig van de lezers van Gazet van Antwerpen en Made in Kempen. “Waarom mensen op mij moeten stemmen? Omdat ik het fantastisch vind om mensen te helpen bij het creëren van mooie en betekenisvolle momenten. Het zou geweldig zijn als, door deze verkiezing, nog meer mensen Second mood leren kennen en het effect van huiselijke, persoonlijke en vrolijke hospitality kunnen ervaren.”

Stemmen op Katreine, of een van onze andere straffe onderneemsters, kan nog tot en met 3 maart via https://www.made-in.be/strafste-onderneemster/