Kim Bogaerts Schoonmaak Kempen Foto: Mia Uydens

Kim Bogaerts van Schoonmaak Kempen finalist van ‘Strafste onderneemster van de Kempen’

De zoektocht naar Dé strafste onderneemster van de Kempen nadert zijn ontknoping. Aan de hand van een persoonlijk portret stellen Made in Kempen en Gazet van Antwerpen deze week de vijf genomineerden voor. Vandaag: Kim Bogaerts van Schoonmaak Kempen.

Kim Bogaerts (36), familievrouw in hart en nieren, houdt ervan om eens back to basics te gaan in de natuur. Als onderneemster omschrijft ze zichzelf als selfmade woman en dat is geen understatement.

“Met een startkapitaal van 250 euro richtte ik in 2017 Schoonmaak Kempen op”, steekt de finaliste van wal. “Ik ben zelf gestart op de werkvloer en heb me snel geïntegreerd in het netwerken. Nu, zeven jaar later, is Schoonmaak Kempen gegroeid naar een omzet van om en bij 2 miljoen euro.”

“In 2020 heb ik een bijkomstige bedrijfstak opgericht in een tweede vennootschap samen met vennoot Wim Moelans, namelijk Ramenwas Kempen. Deze kruisbestuiving is nog maar het begin van ons mooi verhaal. Er staan nog bedrijfstakken in opbouw klaar. Zo groeien we uit tot een overkoepelende groep die verschillende faciliteiten aanbiedt. Schoonmaak Kempen is actief in de provincie Antwerpen, maar met een grote Superhelden-spot in de Kempen uiteraard.”

Tactische troubleshooter

Kim Bogaerts werd niet grootgebracht in een ondernemersfamilie, maar toch schuilde er altijd een (straffe) onderneemster in haar. “Mijn ondernemingszin heeft altijd geprutteld, om het zo te zeggen. Overal waar ik kwam, als er iets moest bewegen, hoe moeilijk dan ook, wist men de weg naar mij te vinden. Ik ben een geboren tactische troubleshooter. Dit wil zeggen dat ik zowel operationeel als strategisch kan functioneren. Het is vanuit mijn eigen intuïtie dat ik aan mijn ondernemersverhaal ben begonnen. Natuurlijk, op dat moment, met veel onwetendheid, maar gelukkig ook met veel moed, doorzettingsvermogen en lef.”

Net die kwaliteiten hebben er wellicht voor gezorgd dat Kim Bogaerts genomineerd is als strafste onderneemster van de Kempen. “Wie mij genomineerd heeft, weet ik nog altijd niet. Het moet zijn dat er een energie is opgepikt, waardoor ik in deze nominatie ben beland. Met enorm veel dankbaarheid, want dit kwam als een ware verrassing.”

Erkenning

Kim Bogaerts legt alle troeven op tafel om die nominatie te verzilveren en dus de stem van de lezers van Gazet van Antwerpen en Made in Kempen te veroveren. “Waarom mensen op mij moeten stemmen? Omdat ik van mening ben dat het tijd wordt dat de professionele schoonmaak de erkenning krijgt die ze verdient. Het succes van onze bedrijf is niet alleen mijn verdienste, maar het resultaat van onze gezamenlijke inspanningen en het voortdurend vertrouwen van onze klanten. Daarom wil ik iedereen van harte bedanken voor hun onschatbare bijdrage aan ons succes.”

Lees ook: Nathalie Noyens van Ford Trucks Belgium finalist van ‘Strafste onderneemster van de Kempen’

“En ik vind bovendien dat ik écht een straffe onderneemster ben”, knipoogt Kim nog. “Door het te doen en te confronteren sta ik nu waar ik sta en ik doe dat uiteraard niet alleen. Deze erkenning vervult mij niet alleen met vreugde. Deze nominatie doet mij ook terugdenken aan de onvoorspelbare en soms hobbelige reis die we hebben afgelegd. Een reis vol uitdagingen, momenten van triomf en in het bijzonder, lessen waarvan ik geleerd heb.”

Stemmen op Kim, of een van onze andere straffe onderneemsters, kan nog tot en met 3 maart via https://www.made-in.be/strafste-onderneemster/