Kempen Aan Tafel Ondanks het grote aantal gasten wil Kempen Aan Tafel topgastronomie bieden. — Foto: Noémie Boone & Dennis Peeters

Kempen Aan Tafel serveert culinaire verwennerij voor vierhonderd gasten

REGIO - Een gastronomisch evenement door topchefs op een aparte locatie, dat is de kern van Kempen Aan Tafel. De derde editie van deze culinaire verwennerij voor het goede doel vindt dit keer in Laakdal plaats.

Vier jaar geleden kwamen vier Kempense topchefs op het idee om de regio culinair op de kaart te zetten. Bart Gils van Signatuur in Antwerpen (voorheen in Hoogstraten), Ivan Menten en Filip Ceursters van Terroir in Gierle (Lille) en Nicolas Nuyens van Signature Catering in Beerse kwamen bij elkaar op initiatief van Wout Janssen van Flying Service-Kitchen Staff. “Diverse Kempense chefs zijn klant bij mij en ik ben klant van al die koks”, licht Wout Janssen het oorspronkelijke idee toe. “We hebben heel wat talent in de regio, maar op culinair vlak gebeurde in deze streek niet heel veel.”

De eerste editie in de serres van tomatenkweker Den Berk Délice in Merksplas werden een groot succes. Twee jaar later verhuisde het concept naar het Wimec Event Centre in Turnhout. Voor de derde versie op 22 april zijn de splinternieuwe hallen van Europe Inland Logistics uitgekozen, die Heylen Warehouses recent in de Nikelaan in Laakdal heeft gebouwd. Niet alleen de locaties zijn telkens op en top Kempens, dat zijn ook de betrokken chefs en de gekozen producten.

Kempen Aan Tafel wil zich vooral als een culinair netwerkevenement profileren. — Foto: RR

Gastchefs

“Naast de organiserende chefs, nodigen we ieder jaar minstens één gastchef uit, telkens ook met Kempense roots. Na Thijs Vervloet van Colette in Westerlo (nu De Vijvers in Averbode) in de eerste editie en patissier Willem Verlooy uit Oevel (Westerlo) in de tweede kozen we dit jaar voor de Molse chef Viki Geunes van het driesterrenrestaurant Zilte in Antwerpen en Jean-Marie Smets, chef van voorheen Drie Eiken Oostmalle en gekend leermeester van veel jong keukentalent. Het is al uniek dat zoveel chefs met naam en faam op één locatie op één avond samenkomen om het beste van zichzelf te geven, maar het stopt daar niet. Elk gerecht van het vijfgangenmenu is een aparte belevenis en vertelt zijn eigen verhaal”, zegt Wout Janssen.

Kempen Aan Tafel ontpopte zich zo ook als een uitzonderlijk netwerkevenement. Daar zetten de initiatiefnemers nog meer op in door in de opstelling expliciet te kiezen voor veertig tafels van telkens tien personen. “Uiteraard kun je het aantal stoelen dat je wil reserveren zelf kiezen”, benadrukt de zaakvoerder van Flying Service-Kitchen Staff. “We brengen de mensen graag bij elkaar en bieden bedrijven een plaats om op een fijne gastronomische netwerkavond ook bij te dragen aan een goed doel.”

Een deel van de opbrengst gaat dit jaar naar Spaak (Samen Paraat tegen Armoede Kempen), de koepel van de vier verenigingen waar armen het woord nemen: Al-Arm uit Geel, De Fakkel uit Herentals, Ons Huis uit Mol en T’Antwoord in Turnhout.

Info: http://www.kempenaantafel.be