Nieuws Kempen Kempense bedrijfsleiders jureren op Universiteit Antwerpen

Kempense bedrijfsleiders jureren op Universiteit Antwerpen

Kempense bedrijfsleiders jureren op Universiteit Antwerpen

BASF DELOITT ELIA THESISEVENTVoor vijf studenten TEW en Handelsingenieur van de Universiteit Antwerpen verliep het laatste examen van hun universitaire carrière wel heel bijzonder. Naast de professoren kregen ze er nog een jury bij van meer dan een dozijn bedrijfsleiders en managers. Zij namen een dag de tijd om de afstudeerprojecten over duurzaam ondernemen in hun bedrijven samen te bespreken en te beoordelen.

Hans Verboven, professor aan de BASF-Deloitte-Elia leerstoel, licht zijn initiatief toe: “We laten onze studenten bij KMO’s een thesisproject uitvoeren rond duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat is een win-win voor iedereen. De studenten krijgen voeling met het bedrijfsleven, de ondernemingen krijgen waardevolle input bij hun beleid en wij hebben een overzicht van wat goed en minder goed werkt in de praktijk.”

Onder de deelnemende bedrijven waren naast de MVO-voortrekkers Glacio-IJsboerke en Bouwbedrijf Beneens, HAVI Logistics uit Geel, Agrifirm uit Grobbendonk, Groep Van Roey uit Rijkevorsel, IJsproducent Van Gils uit Weelde, keukenkastenfabrikant Unidoor uit Dessel, digitale drukkerij Universitas uit Schoten, Metaalhandel Werrens uit Balen en Geysen Industrial Maintenance uit Geel. Zij tonen dat er in de Kempen, ongeacht de verschillende startposities, serieus werk gemaakt wordt van duurzaam ondernemen.

Inzetten op bewustmaking
François Peeters, veiligheids- en milieucoördinator en begeleider van een duo studenten, is tevreden over het initiatief: “We moeten echt inzetten op bewustmaking bij onze Kempense  KMO’s. In die zin wordt hier echt missioneringswerk verricht. Dat wij hier in volle vertrouwen in zo’n mooi kader de interne keuken van onze bedrijven bespreken met zoveel academische input, is ook een prachtige ervaring.”

Ook voor de organisator was het een succes: “De studenten zijn allen geslaagd tot zelfs grootste onderscheiding  toe. Een student heeft zelfs een contract gekregen na de voorstelling”, aldus Verboven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer