Nieuws Kempen Kempense bedrijven schakelen economiestudenten UAntwerpen in

Kempense bedrijven schakelen economiestudenten UAntwerpen in

Kempense bedrijven schakelen economiestudenten UAntwerpen in

OLEN/WESTERLO/MEERHOUT – Om duurzame strategieën uit te denken voor de toekomst kunnen ceo’s voortaan de hulp inschakelen van Sustalab. Dit is een start-upinitiatief met laatstejaarsstudenten toegepaste economische wetenschappen en handelsingenieur, en jonge alumni van de Universiteit Antwerpen. Al verscheidene Kempense bedrijven, waaronder Wilms uit Meerhout, Beneens uit Olen en Geysen uit Westerlo, deden een beroep op Sustalab.

Via een zelf ontwikkelde methodiek dagen de studenten binnen Sustalab de raden van bestuur van bedrijven uit. “Ze gebruiken hiervoor hun expertise, strategisch denkvermogen en hun ongelimiteerde creativiteit”, duidt professor-ondernemer Hans Verboven, die de start-up oprichtte. Hij coacht de studenten van Sustalab en begeleidt de ceo-sessies.

Tina Ermgodts, HR manager Wilms: “Dankzij Hans en zijn topteam zijn we er in geslaagd onze medewerkers te motiveren voor onze duurzaamheidsvisie. Wat begon als een voorzichtig proces, is nu niet meer weg te denken uit onze cultuur.”

Joeri Beneens, ceo Bouw- en interieurbedrijf Beneens: “Hans en zijn team brengen innovatieve ideeën binnen op een gestructureerde manier. Ze doen dit in workshops met ons, de directie, maar ook met onze metsers, plaatster, schrijnwerkers. Ze zijn ook zeer goed op de hoogte van de uitdagingen in onze sector. Iedereen ziet ze graag komen.”

Véronique Geysen, HR manager Geysen: “De jongens en meisjes van sustalab integreerden zich direct bij ons, maken mee soep ’s middags en zijn enorm goed op de hoogte van de laatste trends op vlak van HR en recruitmenttechnieken.”

Rond de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie van UAntwerpen ontwikkelt zich een hele community van bedrijven waarmee wordt samengewerkt voor het ontwikkelen van duurzame bedrijfsstrategieën.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.