Kuehne+Nagel en Tempo-Team organiseren ‘blind auditions’ om nieuw personeel aan te trekken

GEEL - Kuehne+Nagel en HR-dienstverlener Tempo-Team moeten op zoek naar 170 nieuwe medewerkers voor de drukke eindejaarsperiode. Een deel van de jobs is tijdelijk, maar het gaat ook om vaste indienstname na een interimperiode. Kandidaten nemen tijdens een jobdag deel aan een blinde auditie, gelijkaardig aan die van het televisieprogramma The Voice.

"Het doel van dit jobevent is om zonder vooroordelen in het sollicitatieproces te stappen", zegt Kris Monnens, HR-directeur van Kuehne+Nagel BeLux. "We gaan niet af op een cv, maar puur op de culturele fit met een team en de goesting die iemand heeft om bij ons aan de slag te gaan. Kandidaten hebben zo ook een zegje in welk team ze terechtkomen. We zijn ervan overtuigd dat dit loont, zowel voor het bedrijf als voor de nieuwe werknemers."

De jobdag in Geel vindt plaats op 13 oktober. Er is ook een tweede jobdag op 27 oktober voor de vestiging in Geel. De sollicitanten stellen zichzelf voor aan de hand van een interview of een talent dat ze willen tonen. De teambegeleiders draaien hun stoel om voor de kandidaten die hen overtuigen van hun kunnen en proberen de sollicitant  te overtuigen om voor een team te kiezen.

De teams die worden gevormd, krijgen nadien een rondleiding in het magazijn en meer informatie over heet bedrijf. Bij wederzijdse interesse volgt een contractvoorstel en wordt overlegd wanneer de kandidaat aan de slag kan gaan.

Kuehne+Nagel en Tempo-Team proberen wel vaker creatief om te gaan met de sollicitatieprocedure. Eerder organiseerden ze al een transpallet-race om nieuwe medewerkers te vinden. "Door te denken in oplossingen en niet in problemen, kan je als organisatie in de schaarse arbeidsmarkt je instroom verbreden en openstaande jobs vlotter invullen", zegt Elke De Blay, senior business manager bij Tempo-Team.

Inschrijven voor de jobdag kan hier.