Ladies Night Kerk Vorst Meerlaar Foto: AF

Laakdalse onderneemsters staan centraal tijdens Ladies Night

De kerk van Vorst-Meerlaar wordt op 8 maart, Internationale Vrouwendag, omgetoverd tot een heuse catwalk. Vrouw & Maatschappij strijkt er neer met haar Ladies Night, terwijl in Capellebeemden Laakdalse onderneemsters hun producten en diensten komen voorstellen.

Al 17 jaar lang organiseert Vrouw & Maatschappij op Internationale Vrouwendag een Ladies Night. Vorig jaar vormde meubelwinkel Peeters-Van Leeuw het decor voor de gezellige bijeenkomst en voor de editie 2024 wijkt Vrouw & Maatschappij uit naar Vorst-Meerlaar. In het gloednieuwe Capellebeemden start om 18.30 uur de traditionele ondernemersmarkt. Zowat 25 onderneemsters uit Laakdal stellen er hun producten en diensten voor.

“Onze gemeente telt vele onderneemsters die we graag in de kijker zetten”, vertelt burgemeester en co-voorzitster van Vrouw & Maatschappij Tine Gielis. “Als Vrouw & Maatschappij willen we hen steunen en een platform bieden zodat ze lokaal aan bekendheid winnen. Mensen stellen dit duidelijk op prijs, want we kunnen ieder jaar rekenen op enkele honderden bezoekers. Vorig jaar hadden we plaats voor 300 bezoekers en nu hebben we dat aantal kunnen optrekken tot 400. Onze Ladies Night blijft dus nog groeien.”

Lees ook: Wie wordt Dé strafste onderneemster van de Kempen? STEM NU!

Naast een ondernemersmarkt hoort bij de Ladies Night traditiegetrouw ook een modeshow en daarvoor zal het hele gezelschap om 19.45 uur de straat oversteken naar de kerk van Vorst-Meerlaar. Voor de coördinatie van de modeshow heeft Vrouw & Maatschappij Liesbeth Verlinden kunnen strikken.

“Voor mij voelt dit aan als een thuismatch”, reageert de personal stylist. “Ik ben geboren en getogen in Laakdal, maar op mijn 21ste ruilde ik Veerle in voor Beringen. Dat ik nu veel bekende gezichten ga terugzien, zorgt toch wel voor flink wat kriebels. Het is trouwens ook de allereerste keer dat ik een modeshow in een kerk organiseer. Dat is best wel een creatieve uitdaging, maar die ga ik met volle goesting aan. De creaties worden aangereikt door een achttal kleding- en accessoireswinkels uit Laakdal. De groep modellen bestaat uit lokale mensen, van jong tot oud, met en zonder een beperking.”