Nieuws Kempen Media Noord zorgt ervoor dat niet alles is te zien in ‘Corps Diplomatique’

Media Noord zorgt ervoor dat niet alles is te zien in ‘Corps Diplomatique’

Media Noord zorgt ervoor dat niet alles is te zien in ‘Corps Diplomatique’

BRUSSEL/HOOGSTRATEN – Raamfoliespecialist Media Noord uit Hoogstraten heeft met extra belangstelling gekeken naar ‘Corps Diplomatique’, de nieuwe documentairereeks op Canvas waarin journalist Bart Aerts Belgische topdiplomaten volgt op sleutelposities in heel de wereld. Op veel diplomatieke locaties die in het programma aan bod komen, is Media Noord eerder geweest om de ruiten te behandelen met speciale folie.

Media Noord heeft letterlijk achter de schermen gekeken bij de diplomatieke wereld in Brussel. Tijdens de uitzending van ‘Corps Diplomatique’ zag het bedrijf onder meer het Europagebouw terug in de Wetstraat waar het unieke spionagefolie heeft aangebracht op de ramen van de security ruimte die op de straat staat. Daar is het van belang dat (ongewenste) bezoekers niet zomaar naar binnen kunnen kijken, terwijl de bewaking  nog wel naar buiten moet kunnen kijken. Media Noord zorgt al meer dan tien jaar voor de nodige privacy op de meest cruciale plaatsen van de Europese Raad met zijn glasfolies. “Brussel komt in de uitzending van deze week in beeld”, zegt Peter Van Dijck van Media Noord Raamfolies. “We hebben daar al massa’s vierkante meters van onze privacy folies geplakt op de ramen. Niet alleen van het nieuwste Europa Gebouw, maar ook op het Justus Lipsiusgebouw en het Lex Gebouw.”

Unieke spionagefolie

“De meeste spiegelende glasfolies werken niet altijd goed bij gelijke lichtsterkte”, vervolgt van Dijck. “Onze unieke spionagefolie hangt niet alleen op de portiersruimte aan de VIP ingang, maar ook aan de gang van de (toenmalige) Europees President Herman Van Rompuy.” Ook aan het grote ei in het Europagebouw plakte Media Noord zijn glasfolies tijdens de drukke Brexit onderhandelingen.

Glasfolie voor Obama

Media Noord kreeg vooral (inter)nationale bekendheid toen het twee keer honderdveertig vierkante meters glasfolies plakte in het Justus Lipsiusgebouw voor het bezoek van de Amerikaanse president Obama.

Zo weten kijkers van ‘Corps Diplomatique’ meteen dat ramen afschermen niet zomaar een folie-tje is …

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.