Nieuws Kempen Mogelijk corona-vaccin gaat in fase van testen op mensen

Mogelijk corona-vaccin gaat in fase van testen op mensen

Mogelijk corona-vaccin gaat in fase van testen op mensen

BEERSE – Janssen Pharmaceutica maakt zich klaar om een eerste versie van een corona-vaccin te testen op mensen. Het zal dan nog wel ongeveer een half jaar duren voor er betrouwbare conclusies kunnen worden getrokken van die tests.

De dozen met vaccins staan klaar bij Janssen Pharmaceutica in Beerse om te testen op 60.000 mensen. Maar dat wil nog niet zeggen dat die testen meteen kunnen beginnen. “Het is nog niet zeker dat we in september zouden starten met testen. 5 september is een mogelijke datum, maar er zijn een aantal dingen die eerst moeten gebeuren”, zegt Johan van Hoof, wereldwijd het hoofd van de vaccinatie-afdeling, op Radio 2. “Indien alles foutloos verloopt is dit de vroegst mogelijke datum, maar het is zeker niet uitgesloten dat er een paar dagen vertraging op zit.”

“Onze collega’s en wij zijn concurrenten van het virus”, zegt van Hoof nog in hetzelfde radio-interview. “We concurreren zeker niet met elkaar. Ik ben ervan overtuigd dat de wereld meer dan één vaccin zal nodig hebben. Ik ben heel blij om te zien en te kunnen zeggen dat er heel wat uitwisseling is van wetenschappelijke informatie tussen de verschillende bedrijven. Ook de wetenschappers worden uitgewisseld zodat we optimaal en zo snel mogelijk dit vaccin kunnen ontwikkelen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.