cassis Foto: Bart Dewaele

Kledingketen Cassis-Paprika sluit negen filialen

De Belgische kledingketen Cassis-Paprika gaat negen winkels sluiten, waaronder haar filialen in Brussel, Wijnegem en Sint-Niklaas. Dat meldt de liberale vakbond CGSLB in een persbericht. Zo’n 67 mensen verliezen hun baan.

Het faillissement werd aangekondigd door de directie van de groep tijdens een buitengewone vergadering van de ondernemingsraad. Negen winkels van de groep Cassis-Paprika gaan definitief dicht. In Vlaanderen gaat het om de winkels in Sint-Niklaas en Wijnegem. De overige getroffen winkels zijn die in Kuurne, Brussel (Anspachlaan en Basilix), Doornik, La Louvière, Waver en Luik (Belle-Ile).

Volgens de vakbond hebben in totaal 67 mensen hun baan verloren. Het personeel kreeg volgens de vakbond te horen dat ze niet meer naar de werkvloer moeten komen tot het faillissement wordt uitgesproken. Dat zou normaal op 27 mei gebeuren.

Negen op de tien banen gered

De CEO van de keten, Geoffrey Baudts, zegt vrijdag aan de krant De Tijd dat er door de doorstart 600 mensen of zo’n 90 procent van het totale personeelsbestand aan de slag kunnen blijven. Ook ACLVB bevestigt dat negen op de tien banen gered zijn. De vakbond blijft echter wel ongerust over de toekomst en is van plan om de financiële situatie bij de kledingketen nauwgezet te blijven opvolgen, klinkt het.

Wat er met de schulden zal gebeuren, zo’n 28 miljoen euro, is onduidelijk. Het Waals Gewest pompte via het vehikel ‘Wallonie Entreprendre’ vorige zomer geld in de kledingketen. Het gewest zou niet bij de doorstart betrokken zijn, schrijft De Tijd, maar hoeveel het verlies precies bedraagt is niet bekend.

De sluiting komt niet geheel onverwacht want bij de groep Cassis-Paprika was begin dit jaar al een procedure van gerechtelijke reorganisatie opgestart. Volgens de vakbond is het reorganisatieplan voor de winkels van de merken Paprika en Cassis-Paprika goedgekeurd door de rechtbank, waardoor die winkels hun activiteit wel kunnen voortzetten.