administratie-49h3os

Negen op de tien Belgische werkgevers vertrouwen op externe hulp voor loonadministratie

Slechts zeven procent van de Belgische werkgevers beheert zijn salarisadministratie zelfstandig en vertrouwt daarbij op zijn eigen experts en software. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek dat hr-expert SD Worx uitvoerde in februari.

Meer dan acht op de tien Belgische bedrijven (84%) kiezen ervoor om hun payrolladministratie deels uit te besteden en deels intern te beheren met eigen experts of software. Acht procent besteedt het geheel uit. Werkgevers in België en het Verenigd Koninkrijk vertrouwen het meest op een gespecialiseerde payrolldienstenleverancier.

Slechts een op drie Belgische werkgevers (34%) zegt zelf actief en intens betrokken te zijn bij de payrolltaken en -deelprocessen. Dat is het laagste cijfer in Europa, samen met Italië (35%). Bijna zeven op tien (68%) van de werkgevers zijn tevreden over de algehele payrollverwerking binnen hun bedrijf. Toch worstelen organisaties nog met verschillende uitdagingen, waaronder snelheid en efficiëntie van de payrollverwerking. Het aantal werkgevers met problemen met payrolladministratie is op 3 jaar tijd gevoelig gedaald tot minder dan een op tien.