DAF

Nieuwe generatie DAF’s uitgeroepen tot ‘Truck of the Year 2022’

DAF’s nieuwe generatie trucks is bekroond met de titel ‘International Truck of the Year 2022’. Volgens de jury zijn de vrachtwagens van DAF de nieuwe norm op het vlak van efficiency, veiligheid en chauffeurscomfort. De onderscheiding is uitgereikt op een internationale beurs in Lyon. Ook ontving DAF de '2021 Truck Innovation Award' voor de XF Innovation vrachtwagens met een  interne verbrandingsmotor op waterstof. Met de fabriek in Oevel is DAF een belangrijke werkgever in regio Kempen.

“DAF is de eerste truckfabrikant die een geheel nieuwe generatie trucks introduceert die is ontwikkeld met de nieuwe Europese regels voor voertuigafmetingen en -gewicht voor trucks in het achterhoofd”, aldus Gianenrico Griffini, voorzitter van de jury ‘International Truck of the Year’.

De prestigieuze titel ‘International Truck of the Year 2022’ werd uitgereikt aan Harry Wolters, president-directeur van DAF Trucks. Hij droeg de prijs op aan alle ruim 12.000 DAF-medewerkers wereldwijd. “Het winnen van deze onderscheiding is een echte teamprestatie! Het ontwikkelen van de Nieuwe Generatie XF, XG en XG⁺ was het grootste innovatieproject in de meer dan 90-jarige geschiedenis van onze onderneming."

Daarnaast nam Wolters ook de Truck Innovation Award 2022 mee naar huis voor de DAF XF H2 Innovation Truck. De nieuwe XF met waterstof verbrandingsmotor heeft DAF in ontwikkeling. “Deze specifieke onderscheiding onderstreept onze filosofie dat we een complete reeks technologieën moeten ontwikkelen op weg naar transport en mobiliteit zonder CO₂ in het komende decennium”, aldus Ron Borsboom, executive director productontwikkeling bij DAF.

“Waterstoftechnologie kan een zeer interessante optie worden voor de toekomst, naast batterij-elektrische oplossingen die we vandaag al aanbieden en hybride vrachtwagens die we in ontwikkeling hebben. De onderscheiding ‘Truck Innovation Award 2022’ toont ook aan dat er nog een veelbelovende toekomst is voor de verbrandingsmotor (ICE), waarvoor nieuwe generaties CO₂-neutrale brandstoffen in het verschiet liggen. Het is belangrijk om te begrijpen dat het stoppen van het gebruik van fossiele brandstoffen niet automatisch mag leiden tot een verbod op verbrandingsmotoren, zeker niet in het zware transport over lange afstanden.”