DCM

Nieuwe lijn met 100% natuurlijke grondstoffen

GROBBENDONK - DCM lanceert een nieuwe lijn potgronden die volledig uit natuurlijke grondstoffen bestaan. De producent van organische meststoffen zet zo zijn innovatie door met maximale zorg voor de natuur.

De nieuwe lijn met potgronden bevat een uitgekiende mix aan 100% natuurlijke grondstoffen. Er zijn ook organische meststoffen aan toegevoegd, zodat planten tot 150 dagen voeding krijgen. Er zijn verschillende soorten ontwikkeld die per specifieke toepassing een andere samenstelling hebben.

Afhankelijk van de toepassing zijn er hernieuwbare grondstoffen toegevoegd aan de betreffende potgrond. Door de 100%  natuurlijke grondstoffen kan de potgrond ook gebruikt worden in de biotuin.

"Een goede potgrond moet luchtig en goed waterdoorlatend zijn, maar moet tegelijkertijd ook voldoende water kunnen vasthouden", klinkt het bij DCM. "Een soepele en veerkrachtige structuur is daarom heel belangrijk. Dankzij de juiste verhoudingen wit- en zwartveen behoudt deze potgrond zijn veerkrachtigheid, krimpt hij niet en zorgt hij ervoor dat planten vlot water en meststoffen kunnen opnemen. Deze hoogwaardige veensoorten zijn afkomstig uit duurzame veenwinning."

Het bedrijf van de familie De Ceuster behaalde recent het label voor CO2-neutraal bedrijf".