OOO Joyce Vrysen Wild Souls by JV Foto: Joyce Vrysen

Out Of Office met Joyce Vrysen van Wild Souls by JV: “Ik hou ervan om ’s morgens vroeg in alle rust weg te mijmeren aan het water”

Tijdens de zomermaanden presenteren we bij Made in Kempen opnieuw onze reportagereeks Out Of Office. Hierin brengen we een uniek portret van een Kempense ondernemer of bedrijfsleider aan de hand van luchtige, persoonlijke vragen. Vandaag praten we met Joyce Vrysen, oprichter van Wild Souls by JV en onze strafste onderneemster voor de regio Kempen. Ze vertelt over haar favoriete Kempense adresjes, Audrey Hepburn en een rondreis in Italië.

Hoe kom jij helemaal tot rust? Met andere woorden: wat doe je om volledig te deconnecteren?

Ik kom het meest tot rust bij zon, zee, strand en lekker eten en dat het liefst met mijn gezin. Zo kan ik uren doorbrengen aan het water, zwemmen,  snorkelen,… Ik hou ervan om ’s morgens vroeg in alle rust weg te mijmeren aan het water. Daarnaast zoek ik ook graag de natuur op, de auto in, op zoek naar mooie baaitjes en ongerepte natuur. Onder het motto: ‘we zien wel wat de dag ons brengt’.

Hoe ziet jouw favoriete zomerdag eruit?

Mijn favoriete zomerdag begint met een cappuccino en een lekker ontbijtje, onder een heerlijke ochtendzon. Om dan een ganse dag richting de zee te trekken, waarna je huid trekt van het zoute zeewater om dan de dag in schoonheid te eindigen met een barbecue op het strand met de zonsondergang op de achtergrond.

Beschrijf de mooiste reis die je ooit gemaakt hebt?

Een aantal jaren geleden deed ik, samen met mijn man, een rondreis in Italië. Vanaf het Comomeer naar Toscane om via Frankrijk terug te komen. Ik was toen net zwanger van onze zoon. Een laatste keer heerlijk genieten onder ons tweetjes. We bezochten de leukste stadjes, kwamen uit bij verdoken watervallen en lieten ons culinair verwennen. De laatste jaren zijn het vooral vakanties in functie van onze kinderen. En dat is vooral enorm van genieten om hun blije snoetjes te zien en hen te zien ontdekken. Zwemmen, schelpen zoeken, op avontuur gaan,…. Kortom herinneringen maken en die ook vastleggen.

Lees ook: Joyce Vrysen (Wild Souls by JV) is Dé Strafste Onderneemster van de Kempen

Welke kleine dingen in het leven maken jou vrolijk?

Ik denk dat het vooral de kleine dingen zijn die me intens blij kunnen maken. Een vriendelijk gezicht, een compliment, iemand die even laat weten dat hij of zij aan je denkt, iemand die dankbaar is, humor, mijn kindjes gelukkig zien, iets creatief doen zoals potterie of een schilderij maken, een rustig ontbijtje, en een opgeruimd huis.

Als je voor één dag zou mogen ruilen met het leven van een BV, wie zou je dan kiezen?

Dat vind ik een moeilijke vraag. Maar ik denk dat ik dan eerder zou kiezen voor iemand uit de nieuwe generatie zoals een Pommeline Thijs. Ik vind dat deze nieuwe generatie sterk ik hun schoenen staat en ook heel veel passie en zelfvertrouwen uitstralen. Ook de volharding en doorzettingsvermogen vind ik bewonderenswaardig. Dus laat me maar eens de huidige wereld zien door de ogen van deze nieuwe generatie.

Wie zou je casten voor de film van je leven?

Audrey Hepburn als we terug in de tijd konden. Stijlicoon nu en voor altijd.

“Ik kom het meest tot rust bij zon, zee, strand en lekker eten en dat het liefst met mijn gezin”, aldus Joyce. Foto: Joyce Vrysen

Bij welke lokale winkel(s) ga jij het liefst shoppen?

Ik ben van nature geen fysieke shopper, maar een echte online shopper. Dit voornamelijk omwille van tijdsgebrek en puur gemak. Er zijn tegenwoordig ook heel wat mooie Belgische webshops te vinden. Zo koop ik online bij de Gele Flamingo met betrekking tot de kids, voor make up ben ik fan van CentpurCent, en voor verzorgingsproducten ga ik langs bij mijn vaste apotheek, schoenen voor de kids koop ik meestal bij Torfs.

Waar zou jij een toerist naartoe sturen die in jouw regio iets moois wil ontdekken en welke horecazaken zou je aanraden?

Ik zou iedereen een wandeling in de Blakheide in Beerse kunnen aanraden. Niet voor grote afstanden, maar ideaal voor een momentje pure rust en natuur. De gigantische vijver verscholen tussen de bomen blijft voor mij een prachtige omgeving die mij iedere keer tot rust brengt. En je kan je wandeling ook altijd afsluiten met een lekker ijsje bij het ijssalon daar gelegen.
Als je liever een zomerbar wilt uitproberen dan heeft Bar Zuid in Rijkevorsel me afgelopen maand positief verrast. Leuke kaart, een klein speelbos voor de kids, een springkasteel en een gezellige sfeer. Voor ontbijtjes en lekkernijtjes ga ik altijd met veel plezier langs bij Else en Frederic in Beerse,  verwennerij verzekerd. Voor een lunch of als we door de week eens een keer geen zin hebben om te koken, gaan we iets eten in brasserie Het Park in Vosselaar. Wil je cullinair genieten dan is restaurant het Hert of Bistro Bink in Turnhout een absolute aanrader.

Het is een drukke sportzomer. Op welke sportprestatie ben je stiekem jaloers? Beoefen je zelf een sport?

Ik kan enorm genieten van teamprestaties. Overwinningen behalen als team maakt alles zo veel intenser. Het brengt verschillende sterktes samen en zorgt er zo voor dat je individueel boven jezelf kan uitstijgen. Zo sta ik op de eerste rij als onze Rode Duivels spelen en hoop ik dat onze Red Lions opnieuw Olympisch kampioen kunnen worden.

Zelf train ik twee keer in de week bij CLUB STERKER in Turnhout. Ik werk met een personal coach die me met raad en daad bijstaat. We werken vooral op krachttraining om alles een beetje sterker te maken. De doelgroep van CLUB STERKER zijn voornamelijk zelfstandigen en passen je schema aan zodat het voor jou ideaal te combineren is met je eigen persoonlijke werkschema.

Met welke ondernemer zou jij eens een businesslunch willen hebben en wat zou je willen vragen aan deze persoon?

Lize Conix, CEO van Torfs. Ik ben haar een tijdje terug al eens tegen het lijf gelopen en ze is een heel toffe madam, maar ik denk dat een gesprek op zakelijk vlak ook heel veel interessante inzichten kan opleveren.

Als je een ondernemer in de bloemetjes mag zetten, wie zou dat zijn en waarom?

Ik zou niet specifiek één iemand in de bloemetjes willen zetten maar eigenlijk elke gepassioneerde ondernemer die er alles voor doet om zijn droom te realiseren. Het is iedere dag enorm hard werken en steeds weer je weg zoeken in een constant veranderende wereld.

Lees ook: Alle zomerinterviews staan gebundeld op onze overzichtspagina