Nieuws Kempen Overname en uitbreiding voor 90-jarige Loda

Overname en uitbreiding voor 90-jarige Loda

Overname en uitbreiding voor 90-jarige Loda

BEERSE – Loda, producent van onder andere bleekwater, breidt de activiteiten flink uit. De fabrikant van reinigingsmiddelen heeft in Nederland de firma Burg Reiniging overgenomen. Op die manier kan het gamma van Loda uitbreiden met nieuwe producten. De firma kocht ook een extra stuk grond aan op Beerse-Zuid om verder te kunnen groeien.

Exact negentig jaar nadat Henri Lorent en Jan Daemen de firma Loda hebben opgericht, kondigt de javelproducent op Beerse-Zuid een belangrijke overname aan. Loda heeft het Nederlandse bedrijf Burg Reiniging B.V. overgenomen. “Burg is de Nederlandse toonaangevende producent van onder meer bleekwater, verdikt bleekmiddel, wc-reinigers op basis van javel en van ontstoppers en levert aan zowat alle Nederlandse retailers”, zegt Hans Geerts, zaakvoerder bij Loda. “Eerdere gesprekken resulteerden al in een samenwerkingsovereenkomst, maar nu neemt Loda definitief de hele afdeling over.” De productieafdeling van Burg Reiniging in het Nederlandse Nieuw-Vennep, vlak bij Schiphol, is intussen gesloten en de afvullijnen zijn al naar Beerse verhuisd. “Door deze overname kunnen we het gamma van Loda fors uitbreiden met volledig nieuwe producten. Er gaan hierdoor niet alleen nieuwe markten open, maar er ligt ook een groot potentieel bij onze  bestaande klanten”, licht Hans Geerts toe.

Eigen verpakkingen

Daarnaast heeft Loda nog een belangrijke overeenkomst afgesloten met partner Nervia Plastics om de verpakkingen ter plaatse in Beerse te produceren. “Voor het afvullen van de producten kochten we gigantisch veel verpakkingen aan, wat maakt dat we in feite veel lucht transporteerden. Voortaan wordt het overgrote deel van jerrycans en flessen ter plaatse in de fabriek van Loda geproduceerd”, legt Hans Geerts uit. “Dat zorgt voor een vermindering van meer dan 1.OOO vrachtwagenbewegingen per jaar op de Belgische wegen. Zo verkleint Loda zijn ecologische voetafdruk.”

Groei

Het bedrijf heeft recent ook een nieuwbouw in gebruik genomen voor de opslag van drieduizend pallets. En Loda houdt al rekening met nog verdere groei. Het bedrijf kocht daarvoor in Beerse een extra stuk industriegrond aan van 6.000 m² .

Loda is opgericht in 1930 en was oorspronkelijk gevestigd in Westmalle. Het bedrijf verhuisde in 2014 naar een nieuw pand in Beerse-Zuid. Bij Loda is een dertigtal werknemers aan de slag.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.